J18: Bortaseger mot Hudiksvall

Första matchen slutade i klara 6–0 för Brynäs, men när man möttes i returen uppe i Hudiksvall blev det jämnare än så. I tisdagens match blev det också en Brynässeger, men slutresultatet blev 6–4 efter två mål vardera av David Ojamäe och Gabriel Seger.

När Hudiksvall kom på besök i inledningen av säsongen vann Brynäs med klara 6–0 efter att Johannes Persson hållit nollan och lagkapten Linus Udd-Hellgren slagit till med två mål. Men när returmötet gick på tisdagskvällen var det inte alls lika mycket övertag från Brynäs sida.

Man fick förvisso en kanonstart på matchen med två mål, från Gabriel Seger och Sebastian Sundlöv, inom loppet av 50 sekunder i början av den första perioden. Men efter det blev spelarna aningen passiva och efter att Hudiksvall både reducerat och sedan också kvitterat blev man tvungna att ta en timeout i båset. Efter den vaknade man åter till igen och med David Ojamäes första och Gabriel Segers andra mål för matchen gick man ifrån till 2–4 när man hade spelat 13 minuter.

Hudiksvall gav dock inte upp i den första perioden och 3–4 var ställningen efter 20 spelade minuter i Glysishallen. Men resten av matchen gick, i större delen, till Brynäs och mitt i den andra perioden kom också David Ojamäes andra mål när han utökade ledningen till 3–5. Linus Udd-Hellgren gjorde sedan 3–6 tre minuter senare och med 40 avklarade minuter såg det ut som att Brynäs skulle dra längsta strået igen.

Det blev också tre poäng till Brynäs till slut, trots att Hudiksvall fick in en ny reducering med tio minuter kvar att spela. Mer än så fick man dock inte till och Brynäs tog till slut hem segern med 6–4.

Hudiksvalls HC – Brynäs IF 4–6 (3–4, 0–2, 1–0)
Skott: 23–57 (11–20, 9–20, 3–17)
Utv: 4–4 (2–2, 2–2, 0–0)