J18: Edman och Ersson visade vägen mot Skellefteå

J18 gjorde precis som J20 och nollade Skellefteå i måndagens träningsmatch. Pontus Edman stod för två mål och Samuel Ersson höll nollan i segermatchen. 
 
Med en stark seger mot MODO i ryggen tog J18 emot Skellefteå i B-hallen på måndagseftermiddagen, och det syntes att självförtroendet fanns med hos spelarna under matchen. 11.20 in på den första perioden skulle det också smälla från hemmalaget. Adam Boqvist serverade Pontus Edman med en bra passning, och Edman kunde pricka in 1-0 bakom Skellefteåmålvakten. 
 
Pontus Edman FOTO: Nathalie Andersson
 
Brynäs fortsatte att pressa på i den andra perioden och efter åtta minuter kunde Linus Udd Hellgren spela fram Albin Kedbrant, som utökade ledningen till 2-0. Därefter gick det tio minuter utan att någonting hamnade i matchprotokollet, och med 1.15 kvar av perioden kunde Edman göra sitt andra mål för matchen fram till 3-0. 
 
Albin Kedbrant FOTO: Elin Granebrandt
 
I den tredje perioden pressade därefter Skellefteå på framåt och avlossade 15 skott mot Samuel Ersson, medan Brynäs endast kunde mäkta med fyra framåt. Men det struntade Ersson fullständigt i när han spikade igen, och Pontus Edmans 3-0 blev det sista målet som föll i matchen. 
 
– Vi gör en bra laginsats, säger Pontus Edman. Och vi blir bättre för varje match som går, tycker jag. Det känns bra i laget och det känns som att vi kan gå långt den här säsongen.  
 
 
Brynäs IF - Skellefteå AIK 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Skott: 18-30 (6-8, 8-7, 4-15)
Utv: 10-0 (0-0, 4-0, 6-0)
 
1-0 (11.20) Pontus Edman (Adam Boqvist)
2-0 (28.22) Albin Kedbrant (Linus Udd Hellgren)
3-0 (38.22) Pontus Edman (Samuel Asklöf, David Ojamäe)

J20: Seger med uddamålet

J20 besegrade Skellefteå med uddamålet på måndagseftermiddagen. Kim Persson blev matchvinnare med sitt mål i den första perioden. 
 
Det blev målsnålt mellan Brynäs och Skellefteå i måndagens tidiga träningsmatch. Trots powerplay efter powerplay ville puckarna helt enkelt inte sitta bakom John Morelius och Jonathan Stålberg i de bägge kassarna. Men ett mål skulle trots det trilla in ändå. Efter 16 minuters spel i den första perioden serverades Kim Persson en fin passning av Hampus Eriksson, och 1-0 satt som en smäck bakom Skelleftås målvakt. 
– Pålholm gör ett bra jobb bakom målet, Hampus snappar upp pucken och hittar fram med en passning till mig, säger Persson. Den skulle bara sitta, och det gjorde den ju också. 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
 
Den andra perioden inleddes med att Fredrik Blom fick en tackling mot huvudet och Skellefteås Andreas Wingerli fick sätta sig två + tio minuter för checking to the head. Men trots det numerära överläget så kunde inte Brynäs utöka sin ledning i den andra perioden, och när John Morelius blockerade varje skott från Skellefteå så stod sig 1-0 även in i den tredje perioden. 
 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
Avslutningen på matchen blev lika mållös som mittenakten, och det enda som kunde föras in i protokollet var utvisningar, då lagen blev allt grinigare på varandra ju mer av matchtiden som gick. Men tack vare ett bra försvars- och målvaktsspel från Brynäs sida kunde man hålla undan och ta hem träningsmatchen. 
 
– Skellefteå är rätt storväxta och det är svårt att komma in på mål, säger Kim Persson. Sedan vill de ju gärna passa pucken hela tiden, så det är svårt att komma åt den. Men vi vinner matchen och det är ju det som är det viktiga. Det är en bra genomförd match av oss. 
 
Bilder finns här
 
 
Brynäs IF - Skellefteå AIK 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Skott: 30-35 (14-10, 10-14, 6-11)
Utv: 12-20 (4-0, 2-16, 6-4)
 
1-0 (16.25) Kim Persson (Hampus Eriksson, Max Pålholm)

J18: Ersson nollade Modo

J18 nollade Modo på lördagseftermiddagen. Samuel Ersson storspelade mellan stolparna i 4-0-segern. 
 
Brynäs fick en kanonstart mot Modo ute i B-hallen på lördagen. Redan innan matchen hunnit bli en minut gammal skickade Oliver Nordberg fram pucken till Albin Kedbrandt, som stod placerad i slottet, och han kunde fint peta in den i mål fram till 1-0. Därefter hann det bara gå några minuter innan nästa mål skulle falla. Samuel Solem kom då in från kanten och vallade in 2-0 bakom Modomålvakten Dennis Westergård. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
När det sedan blev dax för den andra perioden tog det cirka nio minuter för Brynäs att pricka nätet, och detta i numerärt underläge. David Ojamäe serverades då en utmärkt passning av Modomålvakten, varpå han enkelt kunde sprätta upp 3-0 i det tomma nättaket. 
– Målvakten får pucken och så tittar han på mig, säger Ojamäe. Så tror han att jag ska åka vänster men så åker jag till höger, får en passning och kan göra mål. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
Med en komfortabel ledning klev Brynäs därmed in till den tredje perioden, och när ungefär halva var avverkad så fick man chansen att spela matchens första powerplay. Där gjorde man inga misstag och matchens sista mål satte Marcus Wässfelt på pass av Isac Sjöman och tidigare målskytten Albin Kedbrandt. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
– Vi gör en bättre match än tidigare och har ett bättre anfallsspel, säger David Ojamäe. Vi är ganska skridskostarka och det är någonting vi använder för att få övertag på motståndarna. 
 
Bilder från matchen finns här
 
Brynäs IF - Modo Hockey 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Skott: 45-24 (15-7, 16-10, 14-7)
Utv: 6-2 (2-0, 4-0, 0-2)
 
1-0 (0.56) Albin Kedbrandt (Oliver Nordberg, Axel Nordlinder)
2-0 (3.13) Samuel Solem
3-0 (28.51) David Ojamäe
4-0 (50.43) Marcus Wässfelt (Isac Sjöman, Albin Kedbrandt)
Visa fler inlägg