J18: Kvist avgjorde mot Falu IF

J18 segrade, till slut, i en mycket tät match hemma mot Falu IF. 3–2 blev slutresultatet sedan Oskar Kvist avgjort i straffläggningen. 
 
 
Det blev väldigt mycket jämnare mellan Brynäs och Falun när lagen möttes i Gävle på onsdagskvällen. I Falun blev ju ställningen 9–3 till Brynäs efter ett riktigt målkalas, men i Gavlerinkens B-hall var det inte riktigt lika festligt. Den första perioden blev nämligen lite trevande och efter en hel rad med utvisningar så dröjde det tills klockan tickade förbi 17 minuter innan någonting skulle hända. 
 
När då Brynäs satt utvisade för interference för andra gången i perioden så kunde Oskar Kvist göra 1–0 i boxplay efter en framspelning från Viktor Persson. Dock fick man inte vara glada särskilt länge och när nästa utvisning kom, en crosschecking, så kunde gästerna utjämna till 1–1 när de då fick spela fem-mot-tre. 
 
Det gick sedan i samma sorts tempo i den andra perioden. Brynäs tog först tillbaka ledningen, 2–1, genom Tim Alverhag, men fem minuter senare kom dalmasarna tillbaka och gjorde 2–2 på Albin Mörck. Den tredje perioden gick därefter mållös, trots att bägge lagen drog på sig sex utvisningsminuter, och efter lite slarvigt spel här och var tog även de två tränarduorna var sin timeout i slutskedet. 
 
Brynäs åkte sedan på en utvisning till, men 2–2 stod sig och man fick gott dela på poängen denna kväll. Även förlängningen blev mållös och lagen ställde upp för en straffläggning. Där var Brynäs hetast och som enda målskytt kunde Oskar Kvist avgöra matchen till Brynäs fördel, vilket även gjorde att han blev tvåmålsskytt. 
 
 
Brynäs IF – Falu IF 3–2 (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0)
Skott: 47–40 (10–14, 15–11, 15–10, 6–5, 1–0)
Utv: 16–12 (6–4, 2–2, 8–6, 0–0, 0–0)
Publik: 160
 
1–0 (17.37) Oskar Kvist (Viktor Persson) SH1
1–1 (18.38) Elliot Sjöström (Chikara Hanzawa) PP2
2–1 (30.06) Tim Alverhag (Adam Dahlström, Alexander Ljungkrantz) 
2–2 (35.32) Melker Eriksson (Alexander Abramsson) 
3–2 (STR) Oskar Kvist

J20: Storseger mot Timrå: "Jävligt skönt"

Viktiga poäng stod på spel när Brynäs tog emot Timrå på söndagen och efter en grym vändning med ett målkalas i den tredje perioden stog hemmalaget som segrare med 6–2 efter att både Samuel Solem och Abbe Broberg gjort två mål vardera. 
 
 
En dags spelledigt fick J20 efter fredagens match mot MODO och på söndagen blev det så åter dags att dra på sig matchställen för möte med Timrå i B-hallen. Där gick det lite segt inledningsvis och det hände inte alls mycket i den första perioden. Skotten slutade 10–4 och målen uteblev, men det skulle det bli ändring på senare. 
 
I den andra perioden spelade nämligen Timrå aningen bättre och efter att Emil Lindblom kommit så gott som fri mot Tobias Forsgren så kunde han sätta 0–1 på en dragning. Men Brynäs hängde inte med huvudena för det och man fortsatte att avlossa skott mot bortalagets Dennis Hildeby. Detta gav också resultat efter en stund, för i powerplay kunde Abbe Broberg till slut spräcka målnollan efter en fin passning från lagkapten Linus Udd-Hellgren. 
 
– Första och andra var väl inga bra perioder från något av lagen, egentligen. Det blir mycket uvisningar som förstör spelet lite, så det blir ju inte så mycket bra spel då, säger Samuel Solem. 
 
– Men det är skönt att vi kommer tillbaka så klart och det är bra att vi fortsätter köra trots att de tar ledningen där. 
 
Just fortsätta köra gjorde verkligen Brynäs. Tre minuter senare small det igen, och detta när Samuel Solem trampade sig in på kassen och kämpade in pucken i målet fram till 2–1, vilket också var siffrorna efter två perioder. Solem passade sedan på att presentera sig ännu en gång i uppstarten av den tredje perioden. Där tog han sig in centralt i den offensiva zonen och med ett snyggt skott utökade han ledningen till 3–1. 
 
– Jag fick ett fint pass och jag tänkte att nu är det bara att trycka på här, kommenterar Solem sitt kanonskott. 
 
Brynäs verkade sedan, äntligen, få flytet med sig och exakt två minuter senare gjorde Pontus Andersson 4–1 efter en fin framspelning från Victor Barrögård. Detta resultat stod sig sedan långt in på perioden, men med knappt fyra minuter kvar kom det en reducering från Timrå efter att William Eckmyhl nätat. 
 
Men hemmalaget brydde sig inte märkbart om det och man fortsatte att forcera framåt. Detta gav också resultat ännu en gång och Abbe Broberg fick även han bli tvåmålsskytt efter att återigen blivit framspelad av Linus Udd-Hellgren. Viktor Persson fastställde sedan slutresultatet, 6–2, efter att ha skickat pucken på mål och den studsat in bakom Hildeby. 
 
– Det är jävligt skönt att vi vinner och att det kan lossna lite för oss med många mål. Speciellt efter den tunga matchen i fredags, avslutar Samuel Solem. 
 
Brynäs IF – Timrå IK 6–2 (0–0, 2–1, 4–1)
Skott: 30–25 (10–4, 12–8, 8–13)
Utv: 6–10 (0–2, 4–8, 2–0)
Publik: 112
 
0–1 (26.34) Emil Lindblom 
1–1 (33.32) Abbe Broberg (Linus Udd-Hellgren, Marcus Westfält) PP1
2–1 (36.22) Samuel Solem 
3–1 (43.29) Samuel Solem (Viktor Persson, William Alftberg) 
4–1 (45.29) Pontus Andersson (Victor Barrögård, Emil Lindgren) 
4–2 (55.52) William Eckmyhl (Henrik Hellgren) 
5–2 (57.59) Abbe Broberg (Linus Udd-Hellgren, Marcus Westfält) 
6–2 (58.47) Viktor Persson (Abbe Broberg, Linus Udd-Hellgren) 

J20: Sur förlust mot MODO

Fredagskvällen slutade i en sur förlust för J20 hemma mot MODO. Gästerna vände nämligen 1–0 till 1–3 efter att det avslutande målet kommit i tom kasse. Enda målskytt i Brynäs var Pontus Andersson, som nätade i boxplay. 
 
 
Det var ett tight och grinigt möte när Brynäs och MODO drabbade samman i SuperElit Norras enda match på fredagskvällen. Precis som det brukar vara mellan lagen alltså. Detta gjorde också att den första perioden gick mållös, trots att Brynäs bland annat fått spela powerplay, och man stod med 0–0 och en skottstatistik på 9–4 inför mittenakten. 
 
Där blev det dock lite hetare och känslorna trissades upp ännu mer. Efter att en spelare i varje lag bråkat lite framför kassen blev det spel fyra-mot-fyra och det kom ett par målchanser när ytorna öppnade upp sig på isen. Men något mål skulle det fortsatt inte bli. 
 
Det kom istället under nästa utvisning, då Brynäs åkte ut för slashing exakt halvvägs in i matchen, men istället för ett väntat powerplaymål från gästerna så kunde Pontus Andersson ta sig igenom den offensiva zonen och skicka in 1–0 på Lucas Jägbring i MODO-kassen. 
 
Efter det kom det ett par utvisningar till och strax efter att hemmalaget klarat av en för interference så resulterade det tryck som MODO skapat i en kalldusch. Då gjorde nämligen Max Tjernström 1–1 efter att ha klivit runt kassen och lagt in pucken på mål och det var åter helt jämnt när pausvilan kom. 
 
Men i den tredje perioden verkade gästande MODO ta över kommandot mer och mer. Precis som i den andra perioden klarade Brynäs precis av ett boxplay – och sedan kom det ett mål. Denna gång när Oscar Nordin klev in och skickade pucken högt på Tobias Forsgren. 
 
Strax därefter tog Brynäs en timeout och resten av perioden gick ut på att jaga till en kvittering. Men trots att man plockade ut Forsgren i båset och spelade sex-mot-fem i över en minut så ville pucken bara inte in och med 20 sekunder kvar att spela punkterade Joel Wahlgren när han satte pucken i tom kasse. 
 
Brynäs får nu ladda om inför nästa match som spelas mot Timrå på söndagseftermiddagen. 
 
 
Brynäs IF – MODO Hockey 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)
Skott: 24–26 (9–4, 9–8, 6–14)
Utv: 10–8 (0–2, 6–4, 4–2)
Publik: 101
 
1–0 (31.02) Pontus Andersson (William Alftberg) SH1
1–1 (36.18) Max Tjernström (Maximilian Popovic) 
1–2 (46.40) Oscar Nordin (Rasmus Lindgren) 
1–3 (59.40) Joel Wahlgren (Max Tjernström, Maximilian Popovic) ENG
Visa fler inlägg