U16: Seger i årets sista match

U16 tog sin åttonde raka seger efter TV-pucken när man rundade av matchandet för 2018. Hemma mot Leksand blev det 5–2 sedan fem olika målskyttar skrivit in sig i matchprotokollet.

I den sista matchen innan årsskiftet tog Brynäs emot Leksand i U16-serien. Efter storsegern på bortais var det inte jättehögt tempo från hemmalaget när matchen drog igång. Trots det så lyckades man få hål på målvakten relativt snabbt, detta när Tim Hedström slog in returen från Santeri Sulkus skott. Linus Lindblom gjorde sedan 2–0 mot slutet av den första perioden och det var ändå en stabil ledning för Brynäs efter 15–4 i skott.

I början på den andra perioden blev det dock lite slarvigt spel från hemmalaget och när man fick ett tidigt powerplay så kunde istället Leksand vända och göra 2–1 när man spelade fyra-mot-fem. Brynäs tog sig då i kragen för en stund och bara några minuter senare satt 3–1 efter fint arbete från 04-födde Santeri Sulku. När sedan Andreas Westlund tog fart från mittzonen, skrinnade in på mål och satte pucken högt fram till 4–1 så kändes det lite bättre i hemmabåset.

Tredje perioden blev därefter riktigt trög från bägge lagen och det hände inte alls mycket åt något av hållen. Men när Leksand då fick sitt första powerplay så tog det inte lång tid innan 4–2 satt på Samuel Jonsson. Men i och med att det endast återstod knappa fem minuter av matchtiden då så hann det inte bli särskilt oroligt i Brynäslägret. Laget ökade bara på tempot och Robin Lund kunde fastställa slutresultatet 5–2 när han blev fri i slottet efter en passning från Anton Ohlsson.

U16 tog därmed sin åttonde raka seger och avlsutar 2018 som serieledare med sex poäng ner till andraplacerade Färjestad. Nästa match spelas den 5:e januari.