J20: Brynäs nollade Mora

J20 nollade gästande Mora i träningsmatchen på onsdagskvällen. 2–0 skrevs resultatet till efter att både Albin Kedbrant och Oliver Nordberg nätat i den andra perioden samtidigt som Johannes Persson höll nollan. 
 
 
Efter ett par krokiga träningsmatcher efter storsegern mot Timrå var det åter dags för J20 att ladda batterierna och ta sig an Mora i Gavlerinken, och det blev en rätt händelselös historia, i alla fall i den första perioden. 
Där spelade nämligen lagen lika, 0–0, och man drog inte på sig en enda utvisning från något håll. 
 
Det skulle dock bli mer fart i mittenakten – den period som var händelserikast i hela matchen – och det var Brynäs som stod för det mesta av underhållningen på isen. Man drog även igång rätt snabbt och med fart i spelet, så när det bara hade gått 2.07 av den andra perioden så pricksköt Albin Kedbrant in 1–0-målet efter en fin passning från backen Adam Boqvist. 
 
Matchen gick därefter i Brynäs tecken och man pressade på framåt mot gästernas målvakt. Men han visade sig vara ganska så svårövervinnerlig denna onsdagskväll och han motade skott efter skott från de svartklädda. Men till slut gick det inte att hålla emot längre. När Brynäs rullade runt i powerplay kunde Oliver Nordberg till slut snappa upp returen från Marcus Westfälts skott och 2–0 var därmed ett faktum, med 22 sekunder kvar av perioden. 
 
– Det är skönt att få sätta de där enkla puckarna ibland också, de där som kommer på retur och med öppen bur, även om det inte är de svåraste målen man gör, säger Oliver Nordberg. 
 
Tempot gick sedan ner en aning i den tredje perioden och trots att Mora fick spela powerplay tre gånger samt att man plockade målvakten i slutet så mäktade man bara med fem skott på hela perioden mot Johannes Persson. Brynäs fick till sju stycken, men inga fler mål föll i matchen och Persson fick därmed hålla nollan som underårig i J20. 
 
– Vi spelar bra och vi höjer oss rejält från matchen mot Skellefteå i måndags. Vi missar väl en del chanser men vi vinner ändå med 2–0, så det känns bra. Det är godkänt, sammanfattar Oliver Nordberg. 
 
– Alla jobbar mycket bättre än i måndags och vi håller ihop oss mer idag. Persson kommer upp bra i målet också och det känns stabilt att ha honom i målet nu när Samuel Ersson var borta. 
 
 
Brynäs IF – Mora IK 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)
Skott: 37–21 (11–9, 19–7, 7–5)
Utv: 8–6 (0–0, 2–6, 6–0)
 
1–0 (22.07) Albin Kedbrant (Adam Boqvist) 
2–0 (39.38) Oliver Nordberg (Marcus Westfält, Adam Boqvist) PP1

J18: Seger mot Leksand

Torsdagskvällen bjöd på träningsmatch i derbyform när Leksands J18 besökte Gavlerinken och Brynäs och det skulle bli en rätt så målrik tillställning. Totalt fick publiken se hela sju mål och fyra av dessa kom från hemmalaget när man segrade med 4–3.
 
 
Det blev snabba ryck när J18 tog emot Leksand i Gavlerinken på torsdagskvällen. Redan efter elva sekunder åkte hemmalaget ut för en boarding när man gått in lite för hårt i en närkamp, men det boxplayspelet redde man snyggt ut och kunde sedan börja komma igång på rikigt. 
 
Efter 3.47 kom sedan matchens första mål – även det från hemmalaget – när Gabriel Deutsch slog till med 1–0 på pass från nye Arvid Pålebo samt Oscar Birgersson. När perioden sedan började gå mot sitt slut kunde Leksand kvittera på Adam Matsson och det var likaläge inför mittenakten. 
 
Men Brynäs skulle ta tillbaka sin ledning. 3.07 in i den andra perioden kunde nytillkomne Jesper Eriksson göra 2–1 och några minuter senare följde Gabriel Deutsch upp med sitt andra mål för matchen fram till 3–1. Men när Brynäs sedan drog på sig en utvisning tog det endast nio sekunder för gästerna att krypa närmare till 3–2. 
 
Detta var således ställningen när man drog igång den tredje perioden och matchen skulle få ännu en tvåmålsskytt när Jesper Eriksson utökade till 4–2 efter en fin soloprestation. Leksand reducerade dock efter bara ett par minuter och det blev spännande när matchen tickade iväg. Gästerna tog till slut ut målvakten, men Adam Matsson kunde hålla tätt i slutet och Brynäs tog hem segern. 
 
 
Brynäs IF – Leksands IF 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)
Skott: 24–32 (7–11, 11–12, 6–9)
Utv: 33–8 (2–4, 2–0, 29–4) 

J20: Förlust mot Örebro

I säsongens andra träningsmatch föll J20 hemma mot Örebro med 0–3 efter ett insläppt mål i vardera period. Nästa träningsmatch för J20 är borta mot Mora onsdagen den 23 augusti. 
 
 
 
Efter att ha besegrat Timrå med hela 7–2 i träningsmatchen i fredags var det på onsdagskvällen dags för nästa hemmamatch för J20 – nu mot Örebro. Brynäs skiftade målvakter från Samuel Ersson och lät Johannes Persson vakta stolparna i matchen, som började redan klockan 18.
 
Det började dock inte så bra för hemmalaget i denna match. Örebro tog ledningen redan efter 3.42 och höll sedan den ledningen till pausen mellan den första och andra perioden. Och trots att Brynäs skapade chanser, bland annat i powerplay, och att man vann skotten med 12–8 i första så var det en omutbar målvakt som vaktade bortastolparna. 
 
Örebro utökade sedan sin ledning till 2–0 när man spelat 1.24 av den andra perioden och Brynäs fick en brantare backe att klättra uppför. Man lyckades dock inte reducera i perioden och gästerna hade en tvåmålsledning inför avslutningen. Där utökade sedan Örebro även till 3–0 och matchen kändes så gott som över. 
 
Brynäs vaskade fram ett par heta målchanser trots underläget men man kunde aldrig komma ikapp. Örebro tog till slut hem matchen, som slutade just 0–3. 
 
 
Brynäs IF – Örebro HK 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)
Skott: 28–36 (12–8, 8–18, 8–10)
Utv: 6–6 (2–4, 4–2, 0–0) 
Visa fler inlägg