Lite nytt på G

Det har, trots att det sett dött ut, hänt lite saker så här på tisdagen. 
 
Nicklas Strid, den gångna säsongens J20-kapten, skrev under ett tvåårskontrakt för Södertälje under dagen och kommer därmed att spela med dem i Allsvenskan kommande säsong. Vi på bloggen önskar Nicklas stort lycka till och hoppas att få se många poäng i vinter! 
 
Samtidigt har Brynäs A-lag signat upp junioren Oskar Lindblom på ett rookiekontrakt som sträcker sig över tre år. Oskar, som är född -96, spelade 43 matcher i grundserien och 7 matcher i slutspelet för J20 den gångna säsongen och gjorde 33 + 7 poäng på de matcherna, trots att han egentligen skulle ha spelat i J18. Oskar har två år kvar som junior och kommer därför kunna spela med J20 ifall det skulle bli dåligt med speltid i A-laget, av någon anledning. Vi gratulerar Oskar till kontraktet och fortsätter att hålla koll på honom under den kommande säsongen. 
 
 

Södertälje för Strid?

Enligt MrMadhawk är J20:s förre kapten, Nicklas Strid, på väg att skriva på ett tvåårskontrakt med Södertälje i Allsvenskan, någonting som ännu inte riktigt blivit bekräftat av någon av parterna. 
 
Det som dock är bekräftat är att Strid spelar i Allsvenskan nästa säsong, det är bara klubben som inte är helt hundra i nuläget. Strid spelade sin sista match som junior i och med bronsmatchen i just Södertälje och tar därför klivet upp till seniorhockeyn till hösten. 
 
Vi passar på att gratulera till det Allsvenska kontraktet och hoppas att utvecklingen går åt rätt håll – vi vet vilka kvalitéer som finns där inne! 

J20-babbel

Hej hej hemskt mycket hej, som man brukar säga. Efter att lagen spelade klart sina slutspel för +/- två veckor sedan är det nu Silly Season så det skriker om det.
 
Vad har hänt då, så här på vårkanten? kan man fråga sig, och det är väl inte så mycket egentligen när man tänker efter. J20 "tappar" 9 spelare födda -94, som blir seniorer nästa säsong. Dessa är målvakten Anton Hedberg, backarna Simon Engström, Carl-Johan Meyer och Marcus Törnström. Där tillkommer också fem forwards: Daniel Ljunggren, Jonathan Björklund, Herman Hansson, Adam Lööf och 13/14 års kapten, Nicklas Strid. Så vitt vi vet är det ingen av dem som kommer att skriva på för A-laget, men sommaren är lång och allt kan hända. Den som är närmast ska vara Strid, som sportchefen Sundlöv uppenbarligen vill ha i laget. 
 
Tre andra som mer eller mindre försvinner ur truppen är målvakten Jonas Johansson och backarna Mattias Nörstebö och David Westlund, alla födda -95, som skrivit på A-lagskontrakt i dagarna. Dessa tre är fortfarande juniorer, dock, och vi kommer så klart att hålla koll på dem. 
 
J20 har därför, till synes, ingen målvakt och väldigt få backar inför den kommande säsongen. Dock tillkommer det en hel drös med J18-spelare som blivit för gamla för J18 Allsvenskan, och det är troligt att de alla kommer att spela. Dessa är backarna Johan Grönqvist, Joakim Löfgren och Emil-Mathias Saeteraas Lyngstad samt forwards i form av Hampus Eriksson, Kim Persson, Max Pålholm och Christian Rudolphi. Martin Rönnild och Oskar Lindblom är också födda -96, men spelade med J20 även förra säsongen. 
 
Om vi då kikar lite närmare har man egentligen säkrat upp de tre backplatser man förlorat i och med -94:ornas försvinnande, men det behövs ändå två till, med tanke på Westlund och Nörstebö. Fyra forwards tillkommer, som sagt, och då behövs två-tre till även där. 
 
Målvaktspositionerna ser dock gapande tomma ut. Hedberg försvinner och Johansson blir back-up till Starkbaum i A-laget. Men där verkar Brynäs ha börjat jobba ganska bra. Det är ej bekräftat av dem själva, men enligt hans egen twitter ska Linus Granström vara på ingång från Färjestads J20 för att ta en av målvaktsplatserna i laget. Huruvida det blir med den andra platsen är ännu ovisst, då J18:s målvakter är lite för unga ännu. Den som skulle kunna vara aktuell är Felix Sandström, som fick stå några matcher med J20 redan förra säsongen. 

Edit: Linus Granström är bekräftad på Eliteprospects, står att han spelar för Brynäs J20 14/15.
 
Detta blev nog lite onödigt långt, men det är mycket tankar och info som cirkulerar just nu. Det blir en spännade sommar! 
Visa fler inlägg