J20: Förlust mot Västerås

J20 förlorade matchen mot Västerås med 4-1 efter slarvigt spel i den tredje perioden. Pontus Broeng gjorde Brynäs enda mål när han nätade i powerplay. 
 
Brynäs började matchen mot Västerås på ett bra sätt och tog även ledningen i den första perioden. I powerplay avlossade Pontus Broeng ett skott från sin backplats och pucken hittade in bakom målvakten Anders Olsson. Efter det spelade lagen ganska lika och det hade kunnat trilla in fler mål ifall målvakterna inte varit så pass med på alla skott. 
 
Den andra perioden innehöll nästan ingenting annat än utvisningar åt bägge håll, tre för Brynäs och två för Västerås, och lagen turades om att spela powerplay och boxplay. Inga mål gjorde lagen i mittenakten och det stod fortsatt 0-1 inför den tredje. 
 
Men det var som att ett helt nytt Västerås kom ut till den tredje perioden. Efter bara 36 sekunder hade man kvitterat till 1-1 och sedan la man i en ännu högre växel. 2-1 och 3-1 gjorde laget inom loppet av två minuter, och Brynäs hamnade i brygga. Niklas Gällstedt och Jonas Söderström tog en timeout efter Västerås tredje mål, men det hjälpte föga. Brynäs kunde inte få hål på målvakten och Västerås fastställde istället slutresultatet till 4-1 i öppen kasse. 
 
VIK Västerås HK - Brynäs IF 4-1 (0-1, 0-0, 4-0)
Skott: 33-27 (12-8, 6-11, 15-8)
Utv: 12-16
 
0-1 (9.24) Pontus Broeng (Marcus Lindblom, Johannes Nilsson)
1-1 (40.36) Alexander Nilsson-Lindelöf
2-1 (53.04) Christopher Mastomäki (Robert Lantosi)
3-1 (55.17) Simon Engström (Martin Jonsson, Alexander Nilsson-Lindelöf)
4-1 (59.08) Niklas Rigelius (Christopher Mastomäki, Lucas Zetterberg)

U16: Förlust mot Färjestad

U16 åkte på sin andra raka förlust när man mötte Färjestad i Karlstad. Hemmalaget vann med 5-0 efter att Gabriel Seger fått matchstraff för checking to the head i den första perioden. 
 
Det blev uppförsbacke på en gång när Brynäs mötte Färjestad på lördagseftermiddagen. Efter knappa en och en halv minut stod det redan 2-0 på tavlan, och Brynäs tog en timeout för att samla sig. Men resten av perioden präglades av utvisningar, och inga puckar ville slinka förbi Olle Eriksson-Ek i Färjestadskassen. Elva minuter in i perioden drog Gabriel Seger dessutom på sig ett matchstraff för checking to the head och det gick inte alls Brynäs väg i matchen. 
 
Färjestad ökade på till 3-0 cirka sju minuter in i den andra perioden och förutom en utvisning på vardera lag så var det det enda som hamnade i protokollet i mittenakten. Trots att Brynäs fick chanser att spela powerplay i den tredje perioden så ville puckarna fortfarande inte in. Istället utökade Färjestad först till 4-0, i powerplay, och sedan satte man slutresultatet till 5-0 med minuten kvar att spela. 
 
 
Färjestads BK - Brynäs IF 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
Skott: 45-33
Utv: 10-37
 
1-0 (0.49) Jonathan Vikström (Fabian Zetterlund)
2-0 (1.29) Anton Klint (Anton Schagerberg)
3-0 (26.55) Anton Klint (Johan Nordling, Gustav Tanner)
4-0 (52.58) Gustav Tanner (Anton Klint)
5-0 (58.55) Fabian Zetterlund (Herman Johansson, Oscar Bäck)

J20: Deutsch inför Västerås

J20 möter Västerås 16.00. Här är assisterande kaptenen Adam Deutschs tankar. 
 
 FOTO: Nathalie Andersson
 
Om vi tittar på matchen i söndags först, då det äntligen blev en vinst. Vad tycker du om den matchen? 
– Vi gjorde en jäkla bra match där, så det var jätteroligt och skönt att vi kunde vinna. Det tyckte jag att vi var värda. 
 
Tre mål vardera från forwards och backar, det var väl också ganska roligt? 
– Ja, det är kul att vi kan sprida ut det lite, så det är jättebra. 
 
Just det där när du går in framför mål och styr, som back, är det någonting som ni tränar på eller? 
– Njae, vi har inte direkt pratat om det, jag försöker bara gå in och skymma målvakten och så har jag tur att jag fick klubban på pucken just då. Så det är inte mer än så. 
 
Västerås nu då, vad tror du om den matchen? 
– Jag tror att det blir en tight match. Det var jämnt mot dem förra året också, så jag tror att det blir en bra, intensiv match och jag hoppas att vi kan ta hem den matchen också. 
 
Hur har ni spelat mot dem förut? 
– Jag har ingen koll på dem i år, men tidigare så har det varit väldigt tight så jag tror nog att det blir likadant nu.
 
Ni gjorde många mål i söndags (sex stycken.) Tror du att ni kan fortsätta på samma sätt? 
– Ja, jag hoppas så klart att vi kan fortsätta så. Vi har sett heta ut på träningarna och vi har pratat mycket om att gå på mål också så jag tror nog att det skulle kunna bli mycket mål. 
 
Du har fått bli assisterande kapten nu också, hur känns det? 
– Det känns så klart roligt, men det är ingenting jag tänker på speciellt mycket. Det är bara att köra som vanligt. 
 
 
Visa fler inlägg