J20: Målkalas i tredje perioden

J20 vann även den andra av helgens två matcher mot Luleå och har nu vunnit alla tre möten mot norrbottningarna denna säsong. 1-5 blev slutresultatet sedan fem olika målskyttar nätat för Brynäs. 
 
 FOTO: Nathalie Andersson
 
Efter gårdagens seger mot Luleå i Coop Norrbotten Arena var det ett taggat Brynäs som ställdes mot samma lag i B-hallen under lördagen och man fick en kanonstart på matchen. Efter bara 17 sekunder utvisades Luleå för slashing och Brynäs fick visa upp varför man leder powerplayligan i SuperElit Norra. Efter knappa minutens spel i numerärt överläge skickade Max Pålholm in ledningspucken på pass av Hampus Eriksson och man kopplade grepp direkt. 
 
Den andra perioden blev därefter aningen seg och det enda som noterades i protokollet var två utvisningar samt en timeout från hemmalaget och resten av målen skulle istället komma i avslutningen. 
 
Bägge lagen drog på sig utvisningar i början på den tredje perioden och när Brynäs satt utvisade för holding så kunde Luleås Casper Andersson kvittera till 1-1, detta efter åtta minuters spel. Det sket dock Brynäs fullkomligt i och efter halva perioden hade spelats varvade man verkligen upp. Fredrik Blom, Martin Naenfeldt, Christian Rudolphi och Pontus Edman kunde alla näta inom loppet av fem minuter och Luleå hamnade verkligen på hälarna. Hemmalaget tog också en timeout efter det femte målet, men Brynäsförsvaret och Oliver Dackell i kassen kunde stänga igen resten av matchen och man gick segrande ur mötet med 5-1. 
 
Luleå HF - Brynäs IF 1-5 (0-1, 0-0, 1-4)
Skott: 20-26 (5-9, 9-11, 6-6)
Utv: 8-6 (2-2, 4-0, 2-4)
Publik: 87
 
0-1 (1.23) Max Pålholm (Hampus Eriksson) PP
1-1 (48.45) Casper Andersson (Anton Toolanen, Jonatan Harju) PP
1-2 (51.22) Fredrik Blom (Hampus Eriksson, Alexander Bjurström)
1-3 (53.14) Martin Naenfeldt 
1-4 (55.11) Christian Rudolphi (Max Pålholm, Hampus Eriksson)
1-5 (56.07) Pontus Edman (Adam Hirsch)

J20: Boxplay blev segerreceptet

Det var verkligen special teams som blev avgörande när Brynäs J20 gästade Luleå i Coop Norrbotten Arena under fredagskvällen. Efter två mål i boxplay och ett i powerplay kunde man inkassera tre mycket sköna poäng. 
 
Marcus Ersson svarade för ett mål och tre assist i matchen
FOTO: Nathalie Andersson
 
Det blev en lite trevande inledning på matchen när Luleå och Brynäs drabbade samman i den första av två matcher denna helg. På Luleås hemmaplan, i Coop Norrbotten Arena, var det dock serieledande Brynäs som var snäppet bättre. Den första perioden blev dock mållös och Luleå hade skottövertaget med 7-6, men det kändes ändå som att Brynäs var på gång. 
 
I den andra perioden varvade bägge lagen sedan upp en aning och gästande Brynäs skickade iväg skott efter skott mot Luleås målvakt, Filip Gustavsson. Målvakten ville dock inte ge med sig till en början och det stod fortsatt 0-0 när halva matchen hade spelats. Då Brynäs spelade boxplay skulle det dock hända grejer. Marcus Ersson skickade då iväg pucken till Christian Rudolphi, som snyggt kunde stänka in 0-1 på sitt friläge. Laget fick sedan chansen att spela powerplay några minuter senare, men det ville sig inte riktigt i den spelformen och istället skulle de följande två målen komma i spel fem-mot-fem. Tidigare passningsläggaren Marcus Ersson satte snyggt 0-2 innan Luleå kunde reducera och det var 1-2 i pausvilan. 
 
Brynäs drog tidigt på sig en utvisning i den tredje perioden och fick börja spela boxplay ganska omgående. Men istället för en kvittering i baken så kunde laget istället näta framåt ännu en gång. Ersson gjorde då sin tredje poäng för matchen när han skickade över pucken till Alexander Bjurström, som fint kunde sätta 1-3 på Luleåmålvakten. Men mitt i perioden skulle hemmalaget ändå göra matchen lite spännande. När det stod 9.17 på tavlan satte man 2-3 på John Morelius och när slutminuterna sedan kom fick man satsa allt på ett kort och ta ut målvakten. Men istället för att få in en puck så drog Luleå på sig en utvisning för boarding med knappt en minut kvar av ordinarie matchtid och Brynäs fick en ny chans i powerplay. Där gjorde Manne Mattisson en mycket fin soloprestation och han kunde snyggt punktera matchen när han satte 2-4 från mitt framför målvakten. 
 
Gästande Brynäs tog därmed med sig tre sköna poäng och börjar dra ifrån en aning i toppen av tabellen. 
 
Luleå HF - Brynäs IF 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)
Skott: 23-31 (7-6, 9-17, 7-8)
Utv: 10-8 (2-2, 4-4, 4-2)
Publik: 111

0-1 (30.34) Christian Rudolphi (Marcus Ersson) SH
0-2 (35.30) Marcus Ersson (Adam Hirsch, Pontus Edman)
1-2 (39.43) Adam Ählström (Sebastian Huczkowski)
1-3 (42.15) Alexander Bjurström (Marcus Ersson, Samuel Asklöf) SH
2-3 (49.17) Andreas Vikström (Kim Johansson)
2-4 (59.04) Manne Mattisson (Kim Persson, Marcus Ersson) PP

U16: Imorgon börjar tv-pucken!

Imorgon inleds gruppspelet i årets upplaga av TV-pucken. Gästrikland representeras som vanligt av Brynäs U16. Matcherna sänds i LiveArena och hela slutspelet kommer att sändas i SVT.
 
Gästrikland spelar i Kvalgrupp C tillsammans med Dalarna, Västergötland och Örebro län. Matcherna kommer att spelas i Bjästhallen, Bjästa. Slutspelet kommer att hållas i Fjällräven Center, Örnsköldsvik och avgörs fredag till söndag. Man måste placera sig som topp 2 i gruppen för att komma vidare i slutspelet. 
 
Såhär ser spelschemat ut:
Onsdag 28/10 19.45 Västergötland - Gästrikland 
Torsdag 29/10 11.45 Gästrikland - Dalarna
Torsdag 29/10 16.15 Örebro län - Gästrikland
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
Visa fler inlägg