J20: Tennissiffror hemma mot Skellefteå

J20 tog sin andra seger på lika många dagar när man tog emot Skellefteå i Gavlerinken. 6–3 blev det efter två mål vardera från Marcus Westfält och Isac Sjöman. 
– Vi dödar matchen bra i tredje även fast det blev en konstig start på matchen, säger lagkaptenen för dagen, Isac Sjöman. 
 
 
Det blev en hastig och lite märklig inledning när Brynäs tog emot Skellefteå på J20-nivå inför SuperElit. Gästerna började matchen med att näta redan efter 43 sekunder och trodde då att man fått precis den starten man velat ha, men icke. Brynäs kom tillbaka och kvitterade samt tog över ledningen genom Marcus Westfält och det var tre mål på tavlan redan efter fyra minuters spel. 
 
– Bägge lagen har lite flyt där i början, men det gäller bara att fortsätta jobba på när det blir en sådan där start, kommenterar Marcus Westfält. 
 
– Det är skönt att det har börjat släppa för mig nu, målmässigt, och jag hoppas att det kommer mycket mer framöver. 
 
Men i samma powerplay som Brynäs gjorde 2–1 så kunde Skellefteå också kvittera till 2–2 och man såg ut att vara tillbaka på ruta ett igen. Hemmalaget utnyttjade dock den 2+2:a som Skellefteå åkt på och i virret framför kassen kunde William Alftberg åter ge Brynäs ledningen med 3–2 – i samma numerära överläge alltså. 
 
Brynäs visade sig även vara livsfarliga i powerplay och när nästa kom så kunde Adrian Elefalk utöka till 4–2 efter ett distinkt skott från vänstersidan. Allt detta inom matchens första tio minuter. Laget forsatte sedan starkt även i den andra perioden och då var det lagkaptenen för dagen, Isac Sjöman, som stod i centrum. 
 
Först utökade Sjöman till 5–2 i fem-mot-fyra och när Brynäs sedan också fick fem-mot-tre några minuter senare så kom nästa smäll för gästerna. Backen gjorde då även 6–2 och uppförsbacken växte för Skellefteå.  
 
– Det brukar ju inte riktigt hända från min sida, att jag gör mål, men det är jättekul när det händer, kommenterar Isac Sjöman, som fått axla kaptensrollen sedan Linus Udd-Hellgren tvingats stå över ett par matcher. 
 
– Jag tycker att det är spännande och roligt att få vara kapten, jag har ju aldrig varit det förut men det är kul. 
 
I den tredje perioden blev det lite så att kaptenen och hans lag spelade på sin ledning, men man fortsatte ändå att skapa målchanser. Det var dock bara Skellefteå som skulle näta under de sista 20 minuterna, vilket skrev slutresultatet till 6–3 och gav Brynäs ännu en seger på försäsongen. Detta trots att man var en hel kedja färre än motståndarna Skellefteå. 
 
– Jag tycker att vi har spelat bra bägge de har dagarna, både mot MODO och Skellefteå, säger Marcus Westfält. 
 
– Vi tog verkligen lärdom av förlusten mot AIK på ett bra sätt och vi har tränat mer på hur vi ska agera i mittzonen, vilket jag tycker fungerade idag. Vi orkar även mycket mer och har tränat bra i sommar med en bra fystränare i Rickard Brehlin. 
 
 
Brynäs IF – Skellefteå AIK 6–3 (4–2, 2–0, 0–1)
Skott: 34–26 (15–6, 11–6, 8–14)
Utv: 8–18 (4–10, 2–8, 2–0)
 
0–1 (0.43) Albin Sundsvik (Linus Andersson)
1–1 (0.56) Marcus Westfält (Pontus Andersson) 
2–1 (4.06) Marcus Westfält (Pontus Andersson, Oscar Birgersson PP1
2–2 (4.32) Alexander Tedestedt SH1
3–2 (5.32) William Alftberg (Adrian Elefalk, Albin Kedbrant) PP1
4–2 (7.01) Adrian Elefalk (Albin Kedbrant) PP1
5–2 (29.23) Isac Sjöman (Pontus Andersson) PP1
6–2 (35.57) Isac Sjöman (Marcus Westfält, Pontus Andersson) PP2
6–3 (41.50) Johan Warg (Melker Gustavsson)

J18: Stabil seger mot Skellefteå

J18 med Adam Matsson i målet nollade Skellefteå på måndagseftermiddagen. 2–0 blev det på tavlan efter att Hugo Sjölander och Linus Åkerson satt var sin kasse. 
 
Linus Åkerson gjorde ett av målen mot Skellefteå. 
 
 
Efter söndagens storseger mot MODO var det på måndagen dags för J18 att, traditionsenligt, även ta emot Skellefteå på försäsongen. I B-hallen drabbade lagen samman medan J20-lagen gjorde upp i A-hallen med en kvarts tidigare starttid. 
 
I kalla B-hallen var det ett starkt Brynäs som klev ut på isen. Självförtroendet satt i från 8–2 mot MODO och även fast det blev mindre siffror mot Skellefteå så hade man ändå koll på spelet. Den första perioden gick dock mållös väldigt länge och 1–0 kom inte förrän klockan nästan tickat upp till 16 minuter. Då stod Hugo Sjölander bra placerad och prickade in pucken på pass från Axel Westlund. 
 
Matchens andra, och sista, mål gjorde sedan Linus Åkerson 4.32 in på den andra perioden och Brynäs hade matchen så gott som där man ville. Skellefteå försökte och försökte med skott efter skott mot Adam Matsson, men målvakten vägrade släppa pucken förbi sig. 
 
Det blev dock aningen svettigt mot slutet för Matsson och försvararna, för när Skellefteå plockade ut målvakten så fick man till slut press mot kassen, men pucken ville fortsatt inte in. Matsson spikade nämligen igen och höll nollan i mathcne. 
 
– Det känns riktigt bra, det var länge sedan jag fick hålla nollan faktiskt, säger Adam Matsson.
 
– Jag tycker att vi hade övertaget i stort sett hela matchen, så det blev inte så jättemånga skott egentligen. Vi var det ledande laget i matchen och det var en stabil seger. 
 
Nästa match spelar J18 mot AIK på lördagseftermiddagen. 
 
– Vi har lite dålig koll på dem, men det ska bli roligt att prova på att spela mot och tampas med dem, avslutar Matsson. 
 
 
Brynäs IF – Skellefteå AIK 2–0 (1–0, 1–0, 0–0)
Skott: 34–28 (13–8, 15–6, 6–14)
Utv: 4–6 (2–4, 0–2, 2–0)
 
1–0 (15.50) Hugo Sjölander (Axel Westlund)
2–0 (24.32) Linus Åkerson (Alexander Ljungkrantz)

J18: Storseger mot MODO

J18 hade det lätt när man drabbade samman med MODO i B-hallen på söndagen. 3–1 efter den första perioden blev till slut 8–2 när slutsignalen gick. Jesper Eriksson och Rasmus Hemström gjorde två mål vardera i storsegern. 
 
 
 
 
Samtidigt som J20-lagen spelade träningsmatch i A-hallen så passade J18-lagen på att göra samma sak, fast i B-hallen. Matchen, som började en kvart efter J20, gick i ett högt tempo och Brynäs tog kommandot direkt. Jesper Eriksson inledde målskyttet redan efter 5.40 och sedan rullade det på för hemmalaget. Lagkapten Victor Barrögård utökade till 2–0 och när sedan Tim Alverhag satte 3–0 kändes det lite väl enkelt för Brynäs. 
 
– Jag tycker att vi börjar rätt dåligt men sedan kommer vi in i matchen och kör egentigen över dem till slut, säger Jesper Eriksson, som gjorde två mål och ett assist. 
 
MODO kom förvisso tillbaka och reducerade i slutet av den första perioden, men det var Brynäs match från början till slut. Den andra perioden vann hemmalaget med 4–0 efter en skottstatistik på 24–7 och där inledde Alexander Ljungkrantz målskyttet när han gjorde 4–1. Rasmus Hemström och Jesper Eriksson blev sedan tvåmålsskyttar när resultatet drog iväg till 7–1. 
 
Den tredje perioden spelade man sedan så gott som av och den slutade 1–1 efter att MODO reducerat igen och Max Grundel fastställt slutresultatet 8–2. Nästa match spelar J18 redan på måndagen då Skellefteå kommer på besök. 
 
– Det är jätteskönt att få en sådan här vinst när säsongen har börjat lite knackigt, säger Jesper Eriksson. 
 
– Spelar vi som vi gjorde idag när vi möter Skellefteå så tror jag att vi kommer vinna. Det viktiga är att vi ger hundra procent i den matchen också och inte slappnar av. 
 
 
Brynäs IF – MODO Hockey 8–2 (3–1, 4–0, 1–1)
Skott: 53–30 (14–12, 24–7, 15–11)
Utv: 6–4 (2–0, 2–2, 2–2)
 
1–0 (5.40) Jesper Eriksson (Alexander Ljungkrantz, Victor Barrögård)
2–0 (7.22) Victor Barrögård (Isac Sjögren)
3–0 (15.36) Tim Alverhag (Axel Westlund)
3–1 (19.45) Milton Eriksson 
4–1 (22.59) Alexander Ljungkrantz (Jesper Eriksson) 
5–1 (29.27) Rasmus Hemström (Linus Åkerson)
6–1 (35.21) Jesper Eriksson (William Eriksson) PP1
7–1 (18.46) Rasmus Hemström (Oliver Lööf)
7–2 (58.22) Elias Stenman (William Wallinder, Emil Westman) 
8–2 (59.32) Max Grundel (Hugo Sjölander)
Visa fler inlägg