J18: Klart för semifinal i Nyköping

J18 är vidare till finalspelet i Nyköping efter att ha besegrat Skellefteå med 2-0 i matcher. Den andra matchen slutade 3-1. 
 
Stärkta av segern i Skellefteå Kraft Arena klev Brynäs in på sin egen hemmaplan under lördagens match och det skulle bara ta 34 sekunder innan det skulle smälla. Då slog Lucas Carlsson till och skickade in 1-0 för sitt lag, assisterad av sin kapten, Linus Ölund, och backkollegan Lucas Hedlund. 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
Denna ledning utökade man sedan sju minuter in på den andra perioden. I spel fyra-mot-fyra snappade Oliver Nordberg upp sin egen retur och stänkte in 2-0 på Skellefteås målvakt. Dock fick man inte fira länge, för bara 45 sekunder senare reducerade gästerna till 2-1 i sitt powerplay. 
 
Det var dock aldrig särskilt oroligt för Brynäs del, trots att Skellefteå försökte pressa fram en kvittering. Felix Sandström spelade lugnt i kassen och försvaret jobbade bra framför sin målvakt, vilket även gjorde att kapten Linus Ölund sedan kunde pricka in 3-1 i öppen kasse. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
Resultatet innebär att Brynäs besegrar Skellefteå med 2-0 i matcher och är vidare till semifinalen som spelas under finalhelgen i Nyköping nästa vecka. 
 
– Vi börjar väldigt bra och kommer ut starkt, säger kapten Linus Ölund. Det känns som att vi har bra kontroll hela tiden och jag tycker att vi är det bättre laget i bägge matcherna. Hade jag missat den där öppna kassen så vet jag inte riktigt vad jag hade gjort. 
 
Felix Sandström räddade 22 av 23 skott och hade en räddningsprocent på 95,65%.
 
Bilder från matchen finns här och här
 
Brynäs IF - Skellefteå AIK 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Skott: 28-23 (9-7, 11-9, 8-7)
Utv: 8-8 (2-0, 6-4, 0-4)
Publik: 264
 
1-0 (0.34) Lucas Carlsson (Linus Ölund, Lucas Hedlund)
2-0 (27.23) Oliver Nordberg (Casper Evertsson)
2-1 (28.08) Andreas Wingerli (Adam Thilander, Filip Berglund) PP
3-1 (59.34) Linus Ölund (Fredrik Blom, Lucas Carlsson)

J18: Seger i första kvartsfinalen

J18 tog hem den första kvarsfinalen mot Skellefteå då man vann bortamatchen med 4-2. 
 
I en match där alla mål verkade vilja komma sent i perioderna kunde Brynäs snyggt spela hem den första kvartsfinalen på torsdagskvällen. Och det började redan i den första perioden, då Lucas Carlsson prickade in 0-1 på pass av Jens Lööke. 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
Ledningen kunde man sedan utöka till 0-2 efter 17.58 i den andra perioden, då kapten Linus Ölund tog vara på ett läge i powerplay. Skellefteå kom sedan och reducerade när det återstod 16 sekunder av perioden, och man gick till pausvila med 1-2. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
Brynäs utökade sedan sin ledning ännu en gång när den tredje perioden hade blivit 13 minuter gammal. Då kom Oliver Nordberg och Pontus Edman i en spelvändning och Edman satte fint 1-3 bakom Skellefteåmålvakten. Hemmalaget reducerade sedan ännu en gång när man fick spela fem-mot-tre, men när David Deutsch sedan prickade in 2-4 med två och en halv minut kvar att spela var det inget snack om saken och Brynäs kunde ta hem 
Felix Sandström räddade 24 av 26 skott och hade en räddningsprocent på 92,31%. 
 
– Vi kommer inte riktigt upp i matchtempot som vi vill ha idag, säger tränare Kristian Nervik Nilsen. Men vi jobbar oss in i matchen och det är ju vinster som räknas. Det är inte en orättvis vinst heller, jag tycker att vi förtjänar att vinna idag så det är jätteskönt.
 
Skellefteå AIK - Brynäs IF 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
Skott: 26-29 (5-9, 9-7, 12-13)
Utv: 4-4 (2-0, 2-0, 0-4)
Publik: 210
 

0-1 (15.35) Lucas Carlsson (Jens Lööke)
0-2 (37.58) Linus Ölund (Jens Lööke, Lucas Carlsson)
1-2 (39.44) Ludwig Stenlund (Adam Thilander, Hardy Häman Aktell)
1-3 (53.11) Pontus Edman (Oliver Nordberg, Jesper Boqvist)
2-3 (54.53) Ludvig Stenvall (Adam Thilander, Ludvig Vännström)
2-4 (57.26) David Deutsch (Erik Broman, Simon Sandström)

J18: Dags för kvartsfinal

Ikväll kliver J18 in i slutspelet när man åker upp till Skellefteå för match för att sedan vända hem på lördag och eventuellt söndag. Så här säger huvudtränare Lillis Lövblom inför matchserien. 
 
Måljubel i Skellefteå i februari
FOTO: Nathalie Andersson
 
Nu drar det igång igen efter några veckors vila. Hur känns det?
– Det ska bli roligt. Vi har gått och sett fram emot det här länge och nu känns det också att det börjar närma sig. Det kan ju kännas lite långt borta när man får två och en halv veckas vila, men det ska bli jättekul nu ikväll. 
 
Ni fick ju välja lag, hur tänkte ni när ni plockade Skellefteå?
– Njae, det är alltid jobbigt när man ska välja och så där. Men det var bara det att vi har ju mött Skellefteå två gånger redan i år och vi har vunnit de två matcherna, även om det var jämnt, och vi vet var vi har dem som motståndare. Vi hade funderat på Linköping eller HV71, men de lagen har vi inte riktigt koll på, så då kändes det bra med Skellefteå. 
 
Så det känns lite säkrare att välja lag som man har mött redan?
– Ja, precis, men samtidigt så tror jag att det kommer att bli tufft ändå i matcherna. Jag tror ändå att vi har en bra chans, för annars hade vi ju inte valt dem i kvartsfinal. 
 
Hur har ni tränat på nu då när det har blivit så lång vila?
– Jo, vi har tränat ganska bra, men samtidigt så är ju träning och match två helt skilda saker. Vi har ju haft säkert tio spelare som dock har spelat match här på slutet, med A-lag och J20 och allt vad det är, så jag är inte orolig för det alls. Nu gäller det bara att vi ska fokusera på rätt saker. 
 
Hur tror du att det kommer gå att få in spelarna som knappt spelat alls med er i år?
– De har ju varit med litegrann och så har de växt upp tillsammans och spelat TV-pucken och allt sådant, så nog har de spelat ihop förut. Det blir en rolig avslutning för dem och alla vill ju förlänga säsongen så det kommer nog inte bli några problem. Vi har ju en fördel nu i att vi har i stort sett alla våra spelare tillgängliga. 
 
Hur känns det med resan nu då? Det är ju en bit upp till Skellefteå?
– Det blir ju en lång resa för bara en match, så klart. Vi åker upp, spelar, sover över och åker tillbaka – och det hade nog varit likadant vilka motståndare vi än hade valt, så det är det bara att finna sig i helt enkelt. 
 
Hur ser det ut med laget?
– Vi är inte helt hundra på allting än, men det som är säkert är att vi får med oss ett slagkraftigt lag upp dit ikväll. Marcus Ersson är ju avstängd, Alexander Bjurström kommer inte att spela och det är lite tveksamt med Fredrik Blom. Vi har med oss Felix Sandström och Oliver Dackell i målet, i och med att John Morelius ska opereras och har spelat klart för säsongen. Men nu gäller det för de här spelarna som ska vara ledande spelare att ta tag i det och visa vilka spelare de är. 
 
Matchserien mot Skellefteå ser ut som följer:
Torsdag: 19.00 Skellefteå - Brynäs Skellefteå Kraft Arena
Lördag: 15.00 Brynäs - Skellefteå Gavlerinken
(Söndag: 15.00 Brynäs - Skellefteå Gavlerinken)
Visa fler inlägg