J18: Klart för semifinal i Nyköping

J18 är vidare till finalspelet i Nyköping efter att ha besegrat Skellefteå med 2-0 i matcher. Den andra matchen slutade 3-1.

Stärkta av segern i Skellefteå Kraft Arena klev Brynäs in på sin egen hemmaplan under lördagens match och det skulle bara ta 34 sekunder innan det skulle smälla. Då slog Lucas Carlsson till och skickade in 1-0 för sitt lag, assisterad av sin kapten, Linus Ölund, och backkollegan Lucas Hedlund.

Denna ledning utökade man sedan sju minuter in på den andra perioden. I spel fyra-mot-fyra snappade Oliver Nordberg upp sin egen retur och stänkte in 2-0 på Skellefteås målvakt. Dock fick man inte fira länge, för bara 45 sekunder senare reducerade gästerna till 2-1 i sitt powerplay.

Det var dock aldrig särskilt oroligt för Brynäs del, trots att Skellefteå försökte pressa fram en kvittering. Felix Sandström spelade lugnt i kassen och försvaret jobbade bra framför sin målvakt, vilket även gjorde att kapten Linus Ölund sedan kunde pricka in 3-1 i öppen kasse.

Resultatet innebär att Brynäs besegrar Skellefteå med 2-0 i matcher och är vidare till semifinalen som spelas under finalhelgen i Nyköping nästa vecka.

– Vi börjar väldigt bra och kommer ut starkt, säger kapten Linus Ölund. Det känns som att vi har bra kontroll hela tiden och jag tycker att vi är det bättre laget i bägge matcherna. Hade jag missat den där öppna kassen så vet jag inte riktigt vad jag hade gjort.

Felix Sandström räddade 22 av 23 skott och hade en räddningsprocent på 95,65%.