J18: Straffseger mot Luleå

J18 besegrade Luleå på straffar under lördagen. Jesper Boqvist satte pucken i mål och Oliver Dackell höll nollan i straffläggningen. 
 
I lördagens match mot Luleå spelade J18 en av sina bättre förstaperioder i Allsvenskan. Men just den perioden gick mållös, sedan bägge lagens målvakter spelat stabilt i kassen, och det var inte förrän i den andra perioden som det började spräckas nollor. Då var det Luleå som slog till först, då Oliver Dackell fick se sig besegrad till 1-0. 
 
Men Brynäs gav inte upp i första taget, och efter några minuters fortsatt bra spel kom det också en kvittering i slutet av den andra perioden. Axel Nordlinder tryckte då in pucken i mål, i powerplay, assisterad av David Deutsch och Erik Broman. 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
Brynäs fortsatte på den inslagna vägen och i den tredje perioden fixade Oliver Henriksson fram ett ledningsmål för laget, detta efter sex spelade minuter. Men det skulle bli dramatiskt ändå i Coop Norrbotten Arena. När Luleå åkte på två + två minuters utvisning i slutet av den tredje perioden kändes det som att Brynäs skulle ta hem matchen, men istället fick Luleå till en kontring och kunde kvittera med 1.34 kvar att spela. 
 
Matchen gick därefter genom en mållös förlängning, och fick avgöras på straffar. Där räddade Oliver Dackell alla skott han fick mot sig, medan Jesper Boqvist satte sin puck i nät, och Brynäs tog med sig två poäng från Norrbotten. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
– Vi gör en bra match både offensivt och defensivt, säger Jesper Boqvist. För egen del så var straffen bra, men annars kändes det lite så där under matchen.  
 
Oliver Dackell räddade 23 av 25 skott och hade en räddningsprocent på 92%. 
 
Bilder från matchen finns här och här
 
Luleå HF - Brynäs IF 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Skott: 25-23 (2-5, 9-9, 11-7, 3-1, 0-1)
Utv: 12-6 (6-2, 2-0, 4-2, 0-2, 0-0)
Publik: 103
 
1-0 (23.01) Marcus Collin (Joakim Landqvist, Martin Mäki)
1-1 (34.47) Axel Nordlinder (David Deutsch, Erik Broman)
1-2 (46.25) Oliver Henriksson (Alexander Bjurström, Jesper Boqvist)
2-2 (58.26) Alexander Stridsman (Isac Lundeström, Kim Johansson)
2-3 (STR) Jesper Boqvist

J20: Lööke avgjorde på straffar

J20 plockade med sig två poäng från Södertälje under kvällen. Felix Sandström spikade igen helt i straffläggningen, medan Jens Lööke gjorde det enda målet. 
 
Brynäs fick återigen en tuff start på sin match i fortsättningsserien. Hemmaspelande Södertälje spräckte Felix Sandströms målnolla redan 1.53 in i den första perioden, och man fick ladda om direkt. Det tog en liten stund, men i den andra perioden la man i en högre växel och körde för fullt. Då kom också målet för Brynäs del, då Johannes Nilsson slog till i powerplayspelet och kvitterade till 1-1. 
 
Tvåmålsskytten Johannes Nilsson
FOTO: Elin Granebrandt
 
Nilsson fortsatte även på den inslagna vägen bara en och en halv minut senare, då han gav sitt lag ledningen med 1-2. Efter det blev det mållöst några minuter, innan Kim Persson visade att han verkligen hittat målformen nu på vårsäsongen. Två minuter från periodpausen prickade han in 1-3, och ledningen kändes stabil. Men Södertälje höll inte med. När man fick chansen att spela powerplay mot slutet av perioden slog man till, och med bara en ynka sekund från pausvilan kom redcueringen till 2-3. 
 
Sju minuter hann det gå av den tredje perioden innan Alexander Bjurström, som var upplånad från J18, utökade Brynäs ledning till 2-4, assisterad av Lucas Carlsson och Fredrik Blom. Men Södertälje vägrade fortsatt att ge upp, och man lyckades både reducera och kvittera innan matchen hade nått full tid. Detta gjorde att man fick spela en övertidsperiod, som blev mållös, och matchen fick avgöras på straffar. I straffläggningen spikade Felix Sandström igen helt och Jens Lööke blev matchvinnare när han satte sin puck i mål. 
 
Jens Lööke
FOTO: Elin Granebrandt
 
– Egentligen spelar vi bara bra i en period idag, säger tränare Niklas Gällstedt. Jag är nöjd med hur vi spelar i den andra perioden samtidigt som det är stark att ta två poäng idag. Felix spelar riktigt bra idag och är stabil i kassen, utan honom hade vi nog inte vunnit. 
 
 
Södertälje SK - Brynäs IF 4-5 (1-0, 1-3, 2-1, 0-0, 0-1)
Skott: 37-40 (9-10, 10-14, 17-11, 1-4, 0-1)
Utv: 33-31 (29-27, 2-4, 0-0, 2-0, 0-0)
Publik: 88

1-0 (1.53) Kenny Salander (Nik Simsic, Henrik Eriksson)
1-1 (23.56) Johannes Nilsson (Jens Lööke, Linus Ölund)
1-2 (25.23) Johannes Nilsson (Philip Alftberg, Oliver Henriksson)
1-3 (38.09) Kim Persson (Johan Grönqvist)
2-3 (39.59) Nik Simsic (Andreas Maier, Lukas Haudum)
2-4 (47.02) Alexander Bjurström (Lucas Carlsson, Fredrik Blom)
3-4 (47.16) Patrik Kallmert (Andreas Maier, Karl Olofsson)
4-4 (57.10) Adam Hansen (Kenny Salander, Nik Simsic)
4-5 (STR) Jens Lööke

J20: Inför Södertälje

Imorgon åker J20 ner till Södertälje för bortamatch. Så här säger tränare Niklas Gällstedt: 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
 
Hur skulle du sammanfatta helgen mot Malmö och Frölunda?
– Mot Malmö kommer vi inte riktigt upp i den nivån som vi hade mot Timrå, och då blir det jobbigt att komma in på mål och skapa farliga lägen. Vi skapar inte särskilt mycket i spel fem-mot-fem, men vi spelar bra i powerplay och möter också en bra målvakt, vilket gör att inte puckarna går in. Mot Frölunda är arbetsinsatsen jättebra och vi krigar verkligen för att få med oss poäng hem. Killarna bestämde sig för att nu är det dags att börja göra arbetet, och så fick vi ju med oss två poäng också trots att vi låg under med så mycket. 
 
Nu ska ni tillbaka till arenan ni tog brons i förra säsongen, hur går tankarna?
– Vi vill egentligen gå tillbaka till hur vi spelade i torsdags mot Timrå, och ha det drivet i laget hela tiden. Så som vi avslutar matchen mot Frölunda vill vi också börja imorgon. Det ska vara svårt och tufft att spela mot oss, och det vill vi visa redan från start. Nu kan man ju förlora ändå, men vi vill ha just det drivet hela tiden. 
 
Södertälje har haft det ganska tufft i fortsättningsserien, hur ser ni på dem som motståndare?
– Ja, men samtidigt är Södertälje ett lag som vi har haft det tufft mot genom åren och imorgon har vi chansen att ändra på det. Det kommer att bli en morot för att jobba som vi gjorde senast. 
 
Vad tar ni med er från helgen som var?
– Moralen, att vi inte ger upp, utan har vi bestämt någonting så går vi för det. Och så blir powerplayspelet viktigt. 

Är det någon spelare som tillkommer eller faller bort?
– Jens Lööke och David Westlund kommer att ansluta från A-laget, och Oliver Henriksson och Alexander Bjurström är med från J18. Saknas gör Oscar Larsson, Martin Rönnild, Joakim Löfgren och Adam Deutsch, som är skadade. Men vi hoppas att Deutsch kommer att vara med och spela på söndag. 
 
 
Pucken släpps 19.00 i Axa Sports Center och vi kommer att rapportera på vår twitter
Visa fler inlägg