J18: Övertygande vinst mot Mora

Trots att man hade lite folk med sig i matchen till Mora klev Brynäs ut mycket starkt och vann med hela 9-0 efter en övertygande andraperiod. 
 
J18 hade med sig fem backar och åtta forwards till matchen mot Mora, men det stoppade inte laget från att spela ut till fullo. Redan innan tre minuter hade passerat i den första perioden hade Brynäs gjort sitt första mål på motståndarnas målvakt. Då var det poänghete Alexander Bjurström som slog till på pass av Oliver Henriksson och Lucas Carlsson. Laget utökade till 0-2 med fem minuter kvar av perioden, då samme Lucas Carlsson skickade iväg ett tungt skott från blålinjen. 
 
FOTO: Nathalie Andersson

Mittenakten blev mycket fartfylld, och Brynäs mäktade med hela sex mål till på Moras målvakter. Födelsedagsbarnet Jesper Boqvist satte matchens tredje mål när han och Casper Evertsson kom fria, och sedan rullade det på. Efter honom följde Fredrik Blom två gånger om, kapten Erik Broman, Linus Ölund och Casper Evertsson, och det var förkrossande 0-8 efter två spelade perioder. 
 
Den sista perioden blev mest en transportstäcka för gästerna, som hade matchen i sin hamn. Men nöjda var man inte med bara åtta mål, och 13 minuter in på perioden skickade Philip Alftberg in 0-9, som också skulle bli matchens sista. John Morelius höll tätt hela matchen och laget nollade därmed Mora på deras hemmaplan. 
   – Vi gör en väldigt solid insats från målvakt till utespelare, sa assisterande tränare Kristian Nervik Nilsen. Stora delar av matchen är vi med och vi håller fokus över hela matchen. Vi behövde få en sådan här match nu, så det känns bra. 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
 
 Mora IK - Brynäs IF 0-9 (0-2, 0-6, 0-1)
Skott: 14-47 (3-13, 7-15, 4-19)
Utv: 4-8 (0-0, 2-2, 2-6)
 
0-1 (2.50) Alexander Bjurström (Oliver Henriksson, Lucas Carlsson)
0-2 (15.09) Lucas Carlsson (Alexander Bjurström, Linus Ölund)
0-3 (24.28) Jesper Boqvist (Casper Evertsson, Pontus Edman)
0-4 (25.40) Fredrik Blom (Philip Alftberg, Jesper Boqvist)
0-5 (31.21) Erik Broman (Jesper Boqvist, Oliver Henriksson)
0-6 (32.07) Fredrik Blom (Robin Gren, Erik Broman)
0-7 (33.30) Linus Ölund (Alexander Bjurström, Oliver Henriksson)
0-8 (38.48) Casper Evertsson (Philip Alftberg, Robin Gren)
0-9 (53.35) Philip Alftberg (Oliver Henriksson, Jesper Boqvist)

Lucas Carlsson om dagen och SHL-debuten

Ni tar en ganska överlägen seger idag...
Jag tycker vi spelar bra i 60 minuter, Mora har inte så mycket att komma med. Vi orkar mycket hela matchen även fast vi är kort om folk. Det spelar ingen roll att vi var så få, det är roligt att spela mycket! Och vi gjorde många mål, vi sätter liksom chanserna vi får.
 
Du gjorde ett mål du också?
Ja, men det var mest flyt. Det var en isare som jag hade lite tur med.
 
Hur känns det för egen del, du fick debutera med A-laget också?
Ja, det var ju det sjukaste jag någonsin har varit med om tror jag! Det var absolut ingenting som var väntat alls, jag tänkte att jag skulle fokusera mest på att ta en plats i J20 liksom, men det är såklart jättekul så det är bara fortsätta att jobba på och hoppas på att jag får spela mer.
 
Lucas Carlsson under dagens match mot Mora
FOTO: Elin Granebrandt
 
 

J18: Inför Mora

Ikväll ger J18 sig iväg mot Dalarna för ett möte med sjätteplacerade Mora i FM Mattsson Arena. Så här tänker tränare Lillis Lövblom om matchen. 

Förra matchen slutade ju i vinst, vad har du att säga om den? 
– Vi spelade en fantastiskt bra period, och det var den andra perioden. I de andra tycker jag inte att vi gör som vi hade bestämt, så egentligen var jag lite irriterad i första perioden. Vi hade ett ganska ungt lag den matchen, så man får ta lite hänsyn till det, men just attityden och engagemanget tyckte jag var dåligt och det var därför jag var irriterad. Vi lyckas på något vis hitta ett sätt att vinna, och det är jag nöjd med, så det är ändå bra. Vi får ta med oss det som var bra från den matchen. 

Vad finns det då för positivt att plocka med sig från den matchen? 
– Andra perioden, tycker jag, med energin vi hade då. Det är så vi måste spela, med energi och passion, för ishockey är ju känslor och så vidare. Och det ser man ju på alla lag, att det måste finnas där. Det måste vara mer känslor med. 

Kan det bli lite mer känslor nu då när det är ett litet derby? 
– Jag hoppas det i alla fall. Nu har vi lite tunt med folk när det är skador och sjukdomar... Vi har ett tunt lag men får ändå ihop ett bra lag, och det blir tufft, men vi ska försöka ta med oss det vi gjorde bra sist och framförallt ha lite mer känslor. Få in lite mer tacklingar och visa mer att vi vill, det vill jag ha i alla fall. 
 
Vad kan vi förvänta oss för sorts match mot Mora? 
– Nja, jag tror att Mora kommer att ha respekt för oss, det har de haft förut i alla fall, så kan vi vara lite kyliga så kommer det nog bli bra. Och vill vi spela med känslor så måste vi också våga gå framåt. Men de ligger ju där och krigar uppåt också, så matchupptakten kommer att bli viktig. Klarar vi den så tror jag att det kan bli en bra match. 

Vågar du tippa något resultat? 
– Näe, egentligen så tycker jag, i det här läget, att resultaten är en sak. Men nu måste vi börja fokusera på rätt saker, och göra dem i tre perioder, så det är väl dit vi måste komma. 
 
Pucken släpps 19.00 och vi liverapporterar på vårt twitterkonto, som går att hitta här
Visa fler inlägg