J20: Kapten Lindblom avgjorde mot Malmö

J20 tog tre sköna poäng i en jämn match mot Malmö på lördagen. Kapten Marcus Lindblom blev avgörande när han satte 3-2 sent i den trejde perioden. 
 
Brynäs inledde matchen mot Malmö på ett starkt sätt, och gick från den första perioden med 17-8 i skottstatistiken. Trots detta var det endast ett mål som skulle slinka förbi gästernas målvakt i den perioden, och detta kom när Max Pålholm frispelade Johannes Nilsson, som distinkt kunde sätta pucken i mål. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
Malmö kvitterade sedan omgående när den andra perioden hade dragit igång. Då hann det bara gå 31 sekunder innan Felix Sandström fick se sig besegrad i sin kasse. Men Brynäs jobbade på hårt ändå, och när man sedan fick chansen i powerplay mitt i perioden skulle nästa mål falla. David Westlund avlossade då ett skott från sin backplats, som på något sätt gled in i målet. 
 
Sju minuter in i den tredje perioden kvitterade Malmö igen på Sandström, och matchen såg sedan ut att gå till en förlängning. Men då stack Philip Alftberg och Marcus Lindblom fram, när den förstnämnde serverade sin kapten med en fin passning gjorde han inga misstag, och 3-2 satt som en smäck i nätmaskorna. Det blev även det sista som hände, då Brynäs försvarade sig bra, och man fick med sig tre poäng från mötet.
 
 
FOTO: Nathalie Andersson
 
– Jag brukar oftast passa, så jag tänkte att jag skjuter den här gången, säger kapten Lindblom. Vi spelade även bättre den här gången, och det kändes som att det var en lättare match mot dem här hemma än där nere. 
 
Brynäs innehar nu andraplatsen i tabellen, tätt bakom ledande Frölunda.  
 
Felix Sandström räddade 18 av 20 skott och hade en räddningsprocent på 90%. 
 
Bilder från matchen finns här och här
 
Brynäs IF - Malmö Redhawks 3-2 (1-0, 1-1, 1-0)
Skott: 31-20 (17-8, 8-7, 6-5)
Utv: 4-8 (2-4, 2-4, 0-0)
Publik: 167
 
1-0 (17.58) Johannes Nilsson (Max Pålholm)
1-1 (20.31) Adam Carnestad (Mads Larsen, Nicolas Erb-Ekholm)
2-1 (33.13) David Westlund (Fredrik Blom, Johannes Nilsson) PP
2-2 (47.06) Petteri Laakso (Agust Wendt, Nicolas Erb-Ekholm)
3-2 (56.47) Marcus Lindblom (Philip Alftberg)

J20: Inför med Johannes Nilsson

Även J20 spelar två matcher denna helg, då man tar emot Malmö och Frölunda. Så här säger Johannes Nilsson inför mötena. 
 
 
 Johannes Nilsson har gjort fem mål och sju assist i fortsättningsserien
FOTO: Nathalie Andersson
 
 
Hur känner ni er i truppen inför helgens matcher?
– Vi är sjukt taggade. Sist när vi spelade i Malmö så åkte vi ju på en torsk, och då kom vi inte riktigt upp till vår standard där, trots att vi hade en hel del powerplay. Så vi snackade om det, att komma upp lite i powerplay och lägga fler puckar på mål och driva mot kassen, och då tror jag att vi kan få tre poäng här. Vi är sjukt revanschsugna på dem. 
 
Och så möter ni Frölunda imorgon? 
– Ja, där vann vi ju borta, men vi är grymt taggade ändå för det är ett bra lag. Men det är vi också, och så länge som vi kan spela vårt spel så tror jag att vi ska kunna ta tre poäng där också. Vi hade en skön vändning där nere mot dem, så vi är grymt laddade på att ta sex poäng den här helgen. 
 
Ni hade ju en sexpoängshelg förra veckan också, tror ni att ni kan bygga på det?
– Ja, det är bara att fortsätta att bygga vidare på det som vi gjorde då, så då tror jag att det ska gå bra. 
 
Vad tror du att det kommer att bli för matchbilder nu då?
– Vi möter ju två stycken bra lag, som båda två ligger här i toppen, så vi ska väl försöka att ha mycket puck och slänga in puckar på mål så kanske vi kan få med oss några skitmål så där i början. Då kan vi jobba vidare på det och dessutom spela enkelt, det är viktigt. 
 
Hur känns din form så här i fortsättningsserien? 
– Jo, det känns bra. Jag spelar med bra självförtroende och jag får även mycket förtroende från tränarna, och så slinker det in någon puck då och då. Men vi spelar bra också, och så länge vi vinner så är det ju kul. Sedan är det ju även roligt att jag producerar som jag gör. 
 
Du leder ju den interna poängligan så här långt, och fick även hänga med A-laget i torsdags?
– Ja, precis. Och det är ju kul att man får följa med och vara med där, speciellt när man känner att det går bra och så.
 
J20 matchar mot Malmö klockan 13.00 idag och mot Frölunda 11.00 imorgon. Bägge matcherna spelas i Gavlerinken. 
 

J18: Serieledare efter seger mot Leksand

J18 är nu serieledare i J18 Allsvenskan Norra, efter att ha besegrat Leksand med 4-2 på hemmaplan. 
 
Brynäs fick verkligen en smakstart på fredagens match mot Leksand i Gavlerinken. Redan efter 18 sekunder stack Linus Ölund fram och skickade in 1-0 för sitt lag. Det jobbade sedan Brynäs vidare på och efter 10.22 prickade Marcus Ersson nät och utökade ledningen till 2-0. Då tog Leksand en timeout, och därefter rullade det på bra för hemmalagets del, då 3-0 kom bara tre minuter efter tvåan, när kapten Erik Broman lite turligt kunde skicka in pucken i målet. Gästerna reducerade till slut till 3-1 i den första perioden, när man fick spela numerärt överläge, och det resultatet stod sig till pausvilan. 
 
FOTO: Elin Granebrandt
 
Leksand jobbade som ett helt annat lag i den andra perioden och efter åtta spelade minuter blev Brynäs tvungna att även de ta en timeout. Denna blev heller inte så lyckad, då gästerna kunde reducera ännu en gång fem minuter senare. Men Brynäs spelade stabilt, och när den tredje perioden drog igång fick försvarsspelet testas på en hel del. Dock släppte Oliver Dackell inga fler puckar förbi sig och Manne Mattisson kunde sedan också avgöra helt när han pricksköt in 4-2 när det bara var sex minuter kvar av matchtiden. 
 
– Det är inte den bästa matchen, men det gick ganska bra ändå, säger Manne Mattisson. Vid målet provade jag bara att skjuta och så gick den in. Det var skönt. 
 
Vinsten gör nu att Brynäs är serieledare i J18 Allsvenskan Norra med två matcher mindre spelare än andraplacerade Leksand. 
 
Oliver Dackell räddade 18 av 20 skott och hade en räddningsprocent på 90%. 
 
Bilder från matchen finns här och här
 
Brynäs IF - Leksands IF 4-2 (3-1, 0-1, 1-0)
Skott: 26-20 (10-9, 7-7, 9-4)
Utv: 10-4 (4-0, 2-2, 4-2)
Publik: 207
 
1-0 (0.18) Linus Ölund (Samuel Asklöf)
2-0 (10.22) Marcus Ersson (Jesper Boqvist, Oliver Henriksson)
3-0 (13.43) Erik Broman (Oliver Henriksson, David Deutsch)
3-1 (17.42) William Wikman (Johan Mörnsjö, Viktor Bernström)
3-2 (33.16) Sebastian Björnstad (William Wikman, Rasmus Hedin)
4-2 (53.58) Manne Mattisson (Erik Broman)
Visa fler inlägg