J20: Kapten Lindblom avgjorde mot Malmö

J20 tog tre sköna poäng i en jämn match mot Malmö på lördagen. Kapten Marcus Lindblom blev avgörande när han satte 3-2 sent i den trejde perioden.

Brynäs inledde matchen mot Malmö på ett starkt sätt, och gick från den första perioden med 17-8 i skottstatistiken. Trots detta var det endast ett mål som skulle slinka förbi gästernas målvakt i den perioden, och detta kom när Max Pålholm frispelade Johannes Nilsson, som distinkt kunde sätta pucken i mål.

Malmö kvitterade sedan omgående när den andra perioden hade dragit igång. Då hann det bara gå 31 sekunder innan Felix Sandström fick se sig besegrad i sin kasse. Men Brynäs jobbade på hårt ändå, och när man sedan fick chansen i powerplay mitt i perioden skulle nästa mål falla. David Westlund avlossade då ett skott från sin backplats, som på något sätt gled in i målet.

Sju minuter in i den tredje perioden kvitterade Malmö igen på Sandström, och matchen såg sedan ut att gå till en förlängning. Men då stack Philip Alftberg och Marcus Lindblom fram, när den förstnämnde serverade sin kapten med en fin passning gjorde han inga misstag, och 3-2 satt som en smäck i nätmaskorna. Det blev även det sista som hände, då Brynäs försvarade sig bra, och man fick med sig tre poäng från mötet.

– Jag brukar oftast passa, så jag tänkte att jag skjuter den här gången, säger kapten Lindblom. Vi spelade även bättre den här gången, och det kändes som att det var en lättare match mot dem här hemma än där nere.

Brynäs innehar nu andraplatsen i tabellen, tätt bakom ledande Frölunda.

Felix Sandström räddade 18 av 20 skott och hade en räddningsprocent på 90%.