J18: Övertygande vinst mot Mora

Trots att man hade lite folk med sig i matchen till Mora klev Brynäs ut mycket starkt och vann med hela 9-0 efter en övertygande andraperiod.

J18 hade med sig fem backar och åtta forwards till matchen mot Mora, men det stoppade inte laget från att spela ut till fullo. Redan innan tre minuter hade passerat i den första perioden hade Brynäs gjort sitt första mål på motståndarnas målvakt. Då var det poänghete Alexander Bjurström som slog till på pass av Oliver Henriksson och Lucas Carlsson. Laget utökade till 0-2 med fem minuter kvar av perioden, då samme Lucas Carlsson skickade iväg ett tungt skott från blålinjen.

Mittenakten blev mycket fartfylld, och Brynäs mäktade med hela sex mål till på Moras målvakter. Födelsedagsbarnet Jesper Boqvist satte matchens tredje mål när han och Casper Evertsson kom fria, och sedan rullade det på. Efter honom följde Fredrik Blom två gånger om, kapten Erik Broman, Linus Ölund och Casper Evertsson, och det var förkrossande 0-8 efter två spelade perioder.

Den sista perioden blev mest en transportstäcka för gästerna, som hade matchen i sin hamn. Men nöjda var man inte med bara åtta mål, och 13 minuter in på perioden skickade Philip Alftberg in 0-9, som också skulle bli matchens sista. John Morelius höll tätt hela matchen och laget nollade därmed Mora på deras hemmaplan.
   – Vi gör en väldigt solid insats från målvakt till utespelare, sa assisterande tränare Kristian Nervik Nilsen. Stora delar av matchen är vi med och vi håller fokus över hela matchen. Vi behövde få en sådan här match nu, så det känns bra.

Mora IK - Brynäs IF 0-9 (0-2, 0-6, 0-1)
Skott: 14-47 (3-13, 7-15, 4-19)
Utv: 4-8 (0-0, 2-2, 2-6)

0-1 (2.50) Alexander Bjurström (Oliver Henriksson, Lucas Carlsson)
0-2 (15.09) Lucas Carlsson (Alexander Bjurström, Linus Ölund)
0-3 (24.28) Jesper Boqvist (Casper Evertsson, Pontus Edman)
0-4 (25.40) Fredrik Blom (Philip Alftberg, Jesper Boqvist)
0-5 (31.21) Erik Broman (Jesper Boqvist, Oliver Henriksson)
0-6 (32.07) Fredrik Blom (Robin Gren, Erik Broman)
0-7 (33.30) Linus Ölund (Alexander Bjurström, Oliver Henriksson)