J18: Brynäs vaknade i den trejde perioden

Premiären i J18 Elit Västra gick av stapeln på hemmaplan för Brynäs när man tog emot Hudiksvalls HC. Efter två lite skakiga perioder vaknade man till liv i slutet och gjorde hela fem mål på ett tillbakatryckt bortalag, vilket innebar totalt 6–0 och den första trepoängaren för säsongen.

Det första målet i matchen dröjde tills dess att det återstod cirka fem minuter av den förta perioden. När gästande Hudiksvall satt utvisade för crosschecking nätade Adam Bäckehag fram till 1–0. Detta stod sig också genom resten av perioden, och den andra, trots att Brynäs fick lov att spela boxplay i fem minuter efter en boarding.

Men det boxplayet lyckades Brynäs reda ut och efter en händelselös andraperiod vaknade man till liv igen i den tredje. Strax innan sju minuter hade spelats slog lagkapten Linus Udd-Hellgren till och utökade till 2–0. Han var dock inte nöjd med bara ett mål, så han gjorde ett till bara 38 sekunder senare när han utökade till 3–0.

Brynäs fick sedan sätta sig i utvisningsbåset för en holding, men istället för ett powerplaymål för Hudiksvall så blev det tvärt om. William Halldén gjorde på egen hand 4–0 i numerärt underläge och gästerna tog timeout. Men 49 sekunder efter det kunde också William Alftberg göra ett mål i boxplay och det stod 5–0 med tio minuter kvar att spela.

Spiken i kistan satte sedan Samuel Solem med fyra och en halv minut kvar och det blev seger med 6–0 i den första tävlingsmatchen för säsongen.

Brynäs IF – Hudiksvalls HC 6–0 (1–0, 0–0, 5–0)
Skott: 36–18 (11–6, 8–7, 17–5)
Utv: 31–10 (27–6, 0–2, 4–2)