J18: Derbyseger på hemmaplan

J18 tog en komfortabel seger i derbyt mot Valbo trots att man inte visade upp det bästa spelet. 6–0 blev det sedan Linus Hemström gjort två mål mot sin gamla klubb och Gustav Karnatz hållit nollan i Monitor ERP Arena.

Torsdagen bjöd på ett klassiskt derby i J18 Region Väst, då Brynäs och Valbo drabbade samman i Monitor ERP Arena. I en match där bägge lagen känner varandra väl tog det ett bra tag innan det första målet kom, men när det till slut sa smack bakom Wilmer Bauman i gästernas kasse så var det så klart Linus Hemström, med Valbo som moderklubb, som stod för målgörandet.

Detta ledningsmål följdes sedan upp då Strömsbrofostrade Felix Jansson skickade in 2–0 på pass av Tim Dackell, i boxplay, och det var en stabil hemmaledning efter en period, trots lite haltande spel. Tidigare passningsläggaren Dackell blev även målskytt en bit in i den andra perioden, då han utökade ledningen till 3–0 på friläge.

Lite drygt två minuter efter det snappade Anton Ohlsson upp pucken efter att Jonathan Karlsson jobbat in den i den offensiva zonen, och i numerärt överläge prickade Ohlsson in 4–0-målet. I nästa numerära överläge small det också på nytt, denna gång när Linus Hemström skickade in sitt andra mål för matchen och det var 5–0 på tavlan efter två spelade perioder.

Målskyttet dämpades därefter och det var inte förrän den tredje perioden blivit nio minuter gammal som backen Ludwig Ericsson utökade till 6–0 med sitt första mål i J18 och det var faktiskt inte så mycket mer som hände i matchen efter det.

Det blev alltså 6–0 till Brynäs till slut och man kan titulera sig derbysegrare efter att ha nollat Valbo på hemmais.

Brynäs IF – Valbo HC 6–0 (2–0, 3–0, 1–0)
Skott: 40–20 (10–8, 19–9, 11–3)
Utv: 10–12 (2–2, 6–10, 2–0)

1–0 (11.55) Linus Hemström (Tim Dackell, Felix Jansson)
2–0 (16.35) Felix Jansson (Tim Dackell, Theo Lindstein) SH1
3–0 (27.24) Tim Dackell (Ludwig Ericsson)
4–0 (29.41) Anton Ohlsson (Jonathan Karlsson) PP1
5–0 (35.27) Linus Hemström (Tim Dackell, Theo Lindstein) PP1
6–0 (49.37) Ludwig Ericsson (Jonathan Karlsson)