J18: Ny seger mot Djurgården

J18 tog kommandot direkt borta mot Djurgården i returmatchen och tog hem även den matchen med 3–1 efter ett mål i tom kasse i slutminuten. Målskyttar för dagen var Hugo Sjölander, Oskar Kvist och Edwin Färnstrand.

Torsdagen betydde direktretur mot Djurgården för J18, denna gång på Hovet i Stockholm. Men till skillnad från onsdagens match så blev det en bättre start för Brynäs när man var på bortaplan. Laget kom ut starkt redan från början och när matchen bara blivit 3.46 gammal så kunde Alexander Ljungkrantz hitta fram till en helt ren Hugo Sjölander, som fintade bort målvakten och la in 0–1.

Denna ledning kunde Brynäs sedan spela lite på resten av perioden och det var just 0–1 efter 20 minuter. Djurgården kom sedan ut hårdare i den andra perioden, men Brynäs fortsatte med sina sylvassa spelvändningar och när klockan tickade upp mot tio minuter så kom nästa smäll för hemmalaget. Adam Dahlström och Oskar Kvist kom då två-mot-noll mot målvakten Lucas Rheyneuclaudes och Kvist kunde fint sätta 0–2.

Men Albin Mörck skulle inte få hålla nollan i matchen. I ett av många powerplay så kunde Djurgården reducera till 1–2 och det var ganska öppet inför den tredje perioden. Där fortsatte hemmalaget att pressa på framåt och Mörck fick mota skott efter skott från ett jagande Djurgården.

De blåklädda lyckades dock inte näta trots sin press och när man plockade ut målvakten i båset så kunde Edwin Färnstrand punktera matchen när han satte 1–3 efter att ha lagt en backhand i mål från egen zon.

Djurgårdens IF – Brynäs IF 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Skott: 35–22 (11–11, 13–5, 11–5)
Utv: 4–6 (4–0, 0–6, 0–0)

Målen, Brynäs: Hugo Sjölander, Oskar Kvist, Edwin Färnstrand