U16: Ny storseger mot BIK Karlskoga

Precis som på bortaplan i september körde Brynäs så gott som över BIK Karlskoga i U16-serien. Hela 15–0 skrevs slutresultatet till efter att fem olika spelare blivit tvåmålsskyttar och man avlossat hela 60 skott mot mål.

Någon spänning blev det aldrig riktigt tala om när Brynäs tog emot BIK Karlskoga i U16 Elit Västra på onsdagen. När lagen möttes i Nobelhallen i september blev det 14–1 till Brynäs och matchen i Gavlerinkens B-hall började på ungefär samma sätt.

Brynäs tog nämligen kommandot ganska omgående och redan efter 1.08 hade Linus Lindblom spräckt målnollan med sitt femte mål för säsongen. När sedan Tim Dackell fyllde i med 2–0 efter bara 18 sekunder tog BIK Karlskoga en tidig timeout för att få stopp på läckaget. Men det hjälpte föga. Ett par minuter till hann det gå innan Arvid Sundin gjorde 3–0 och det var ett Brynäs som dominerade totalt.

Värre skulle det också bli i den första perioden. Efter att Rasmus Westerberg utökade till 4–0 dröjde det förvisso några minuter innan nästa skulle komma. Laget skickade även in 6–0 och 7–0 genom Viktor Davidson och Felix Söderblom och det var totaldominans efter 20 minuter.

Målskyttet tonades ner lite i den andra perioden, men trots det så lyckades man sätta tre kassar på gästernas målvakt. Detta genom Anton Ohlsson, Axel Eriksson och Rasmus Westerberg. Brynäs bytte även målvakt mitt i perioden så att bägge målvakterna skulle få känna på spelet och in kom Samuel Jonsson istället för Gustav Karnatz.

Brynäs fick sedan fart på grejerna igen i den tredje perioden och Anton Ohlsson gjorde då första målet när han utökade till 11–0 på pass av Santeri Sulku. Därefter hann det bara gå 16 sekunder innan det small igen, då när lagkapten Felix Söderblom gjorde sitt andra mål för kvällen och sjätte för säsongen.

Laget hade då, så klart, stenkoll på grejerna och man verkade ha riktigt roligt på isen igen efter en tung avslutning på TV-pucken. När det då blev frustrationer i BIK Karlskoga så drog gästerna på sig lite dumma utvisningar, framförallt en 5 + game, och när hemmalaget fick spela både fem-mot-tre och fem-mot-fyra såg det inte alls svårt ut.

Efter en fin framspelning från Robin Lund utökade Melker Pålebo i fem-mot-tre och när man sedan spelade fem-mot-fyra blev även Joel Holmli tvåmålskytt när han satte 14–0. Men om man någonsin trodde att Brynäs skulle slå av på takterna i matchen så hade man fel.

Mot slutet av den tredje perioden åkte en i varje lag ut för slashing och det blev spel fyra-mot-fyra. I den spelformen blev det mållöst, men kort efter att bägge lagen var fulltaliga så kom nästa kasse. Detta då Arvid Sundin snyggt trampade runt kassen och skickade in 15–0, vilket gav hela fem tvåmålsskyttar i matchen.

Just 15–0 blev också slutresultatet och bägge Brynäsmålvakterna fick hålla sina nollor intakta då man motade sju respektive fem skott.

Brynäs IF – BIK Karlskoga 15–0 (7–0, 3–0, 5–0)
Skott: 60–12 (19–5, 22–4, 19–3)
Utv: 4–41 (0–4, 2–4, 2–33)