J20: En poäng mot AIK

J20 plockade med sig en poäng i onsdagens hemmamatch mot AIK. Efter en sen upphämtning från gästerna fick man ta till straffar för att avgöra, och där var AIK hetast med två mål mot ett när matchen slutade 3–4.

Brynäs hade lite revansch att utkräva mot AIK i SuperElit Norras sista möte lagen emellan. Tidigare hade det blivit 4–2 och 4–1 så det var ett taggat hemmalag som klev in på isen på onsdagskvällen. Matchen började dock inte riktigt som man hade tänkt och efter fem minuter tog AIK ledningen med 0–1, strax efter att Brynäs hade klarat av en utvisning.

Men man jobbade sig tillbaka direkt och tolv minuter senare passade Simon Appelquist på att drämma dit 1–1 på pass av Gabriel Deutsch och Oscar Birgersson, vilket också blev startskottet för en bra period från hemmalaget sida. William Alftberg utökade nämligen till 3–1 bara någon minut senare och man hade en skön känsla inför mittenakten.

Där gick laget dock ner sig en aning och efter fyra minuter tog tränarna en timeout för att snacka ihop sig. Det blev sedan lite hett mellan de båda lagen och en irriterad situation slutade med att en i varje lag fick matchstraff för fighting. Brynäs verkade dock få energi av detta och minuten efter utvisningarna gjorde Oscar Birgersson 3–1 på August Hedlund i bortakassen.

Ledningen kändes då ganska stabil, men det skulle den inte få vara. När AIK reducerade till 3–2 i den tredje perioden kändes det som att det var lite för lång tid kvar på klockan för att man skulle vara säkra i Brynäs. Gästerna forcerade framåt efter det och man plockade ut målvakten med två minuter kvar för att också få in en kvittering – vilket också skulle komma.

Med 58 sekunder kvar av ordinarie tid satt 3–3 och lagen fick snällt dela på poängen i mötet. När man därefter spelade en mållös förlängning så blev straffar avgörande. Där var bortalaget snäppet vassare och Brynäs fick med sig en poäng från matchen.

Brynäs IF – AIK 3–4 (2–1, 1–0, 0–2, 0–0, 0–1)
Skott: 31–29 (7–7, 9–5, 12–15, 3–1, 0–1)
Utv: 33–35 (2–2, 27–27, 4–4, 0–2, 0–0)