J20: Södertälje tog hem första matchen

J20 föll tungt i den första åttondelsfinalen mot Södertälje. I Scaniarinken blev 2–2 efter en period totalt 6–2 när Brynäs spel föll ihop som ett korthus i matchens andra halva. Nu krävs vinst i fredagens match för att få spela en tredje avgörande på lördag.

Onsdagskvällen var efterlängtad för många: då började nämligen J20-slutspelet med åttondelsfinaler och eftersom Brynäs slutade etta i Top 10 så fick man välja motståndare först. Lotten föll på Södertälje och därför styrde man bussen till Scaniarinken för den första av eventuellt tre matcher.

Där blev det hett som aldrig förr mellan lagen och jublet ekade direkt för hemmalaget när förre Brynäsaren Casper Evertsson stänkte in 1–0. Gästerna tog sig dock tillbaka direkt och efter ett stenhårt skott från Lucas Gustavsson satt kvitteringen som en smäck.

Men Södertälje tog återigen ledningen i matchen, denna gång när Brynäs satt utvisade för en holding, och Brynäs svarade med att än en gång kvittera snabbt därefter. Det gick inte ens en minut innan lagkapten Adam Hirsch snappade upp pucken i offensiv zon och stänkte in en backhand till 2–2.

Den andra perioden blev dock en mardröm för Brynäs, som så många gånger tidigare. Hemmalaget trampade igång rejält och efter 40 minuter var det 4–2 på tavlan efter att ingenting alls funkat för Brynäs. Det fortsatte sedan i samma stil i den tredje perioden. Brynäs var förvisso hetare i alla situationer, men man hade inte den där sista marginalen med sig.

Och istället för reducering och kvittering, som var nära med två skott i ribban, så kunde Södertälje vända och utöka till 5–2 när man hade spelat tio minuter. När Brynäs sedan drog på sig en utvisning för slashing så kom 6–2, som också blev slutresultatet i matchen.

Lagen möts nästa gång på fredag 19.00 – då i Gavlerinken för match nummer två.

Södertälje SK – Brynäs IF 6–2 (2–2, 2–0, 2–0)
Skott: 27–27 (9–9, 13–8, 5–10)
Utv: 8–4 (0–2, 4–0, 4–2)