J18: Skön seger i första åttondelen mot Färjestad

J18 tog hem den första åttondelsfinalen efter att ha startat starkt med 0–2 i den första perioden. Trots en utplockad målvakt från Färjestad i slutet så kunder Brynäs hålla emot och vinna med 3–2 i Löfbergs Arena. Nu har man matchboll inför lördagens retur i Gavlerinken.

På torsdagskvällen var det J18:s tur att kliva in i slutspelet och man gjorde det med åttondelsfinal borta mot Färjestad. I Löfbergs Arena i Karlstad började man på ett väldigt bra och intensivt sätt och man skapade målchanser redan från början. 3.49 hann passera innan backen Viktor Persson dunkade in 0–1 på pass av Oscar Birgersson och Abbe Broberg.

Laget jobbade sedan vidare i samma tempo och i en period där man vann skotten med 16–5 gick man därifrån med en tvåmålsledning på tavlan. Gabriel Deutsch passade nämligen på att stöta in en retur sent i perioden och 0–2 var ett faktum efter 20 minuter.

Men ju längre matchen gick, desto mer kom Färjestad in i spelet och i den andra perioden vann man skotten med 18–5. Där gjorde man också ett mål på Albin Mörck, men i och med att Abbe Broberg snabbt efteråt satte 1–3 så hade Brynäs ändå kontroll på grejerna.

Det blev dock nervigt i den tredje perioden. Hemmalaget satsade allt framåt för att gå segrande ur matchen och när man reducerade till 2–3 efter 1.47 så fick man ny energi. Brynäs fick därmed försvara sig större delen av perioden och man gjorde det med bravur. Det hjälpte förvisso att man fick ett par chanser att spela powerplay och tiden tickade då iväg snabbt för Färjestad.

De grönklädda ryckte sedan målvakten i slutminuten, men utan att lyckas kvittera. Brynäs höll ifrån och skapade sig matchboll i åttondelen när man vann med just 3–2. På lördag går match nummer två i Gavlerinken.

Färjestad BK – Brynäs IF 2–3 (0–2, 1–1, 1–0)
Skott: 37–28 (5–16, 18–5, 14–7)
Utv: 10–20 (4–0, 2–18, 4–2)