U16: Tvåsiffrigt mot Örebro

U16 hade inga större problem hemma mot Örebro och inkasserade sin 19:e seger i U16 Elit Västra på lördagen. 10–1 blev det efter att Simon Hedlund, Alexander Ljungkrantz och Adam Dahlström alla gjort två mål vardera.

U16 gick ut riktigt starkt i lördagens hemmamatch mot Örebro. I B-hallen bjöds de 91 åskådarna på ett hemmalag som körde gasen i botten direkt, men det första målet dröjde ändå några minuter – sex stycken för att vara exakt. Då slog U16 Elit Västras skyttekung Alexander Ljungkrantz till och med sitt 32:a mål för säsongen spräckte han nollan i matchen.

Efter det gick det snabbt och lätt för Brynäs och knappt två minuter senare kunde Simon Hedlund utöka till 2–0 efter framspelning från Calle Westerlund och Hampus Engman. Men man var inte nöjda där. Både Adam Dahlström och just Hampus Engman passade även de på att hitta nätmaskorna och det var 4–0 efter den första perioden.

Det blev sedan lite jämnare i mittenakten men Brynäs vann även den perioden – då med 2–1 efter att Gustav Zetterquist gjort sitt första för matchen och att Simon Hedlund prickat dit sitt andra. Det var alltså 6–1 inför den tredje perioden och det var inte mycket som talade för Örebro i matchen.

I början av den tredje perioden gjorde sedan Ljungkrantz sitt andra mål för matchen och 7–1 var ett faktum med 16 minuter kvar av matchtiden. Men trots det stora övertaget så slutade inte Brynäs att köra på framåt. Anton Casselstål och Max Grundel ville nämligen också vara med i målprotokollet och med var sin kasse såg man till att det var 9–1 på tavlan mitt i perioden.

Örebro fick sedan chansen att reducera i powerplay, men hemmalaget försvarade sig väl i det numerära underläget och kunde avstyra alla målchanser. Och istället för en reducering så kunde Adam Dahlström sätta den sista spiken i kistan när han satte slutresultatet 10–1 med 1.26 kvar att spela.

Brynäs fortsätter därmed att gå starkt i serien och leder fortsatt framför Färjestad, som har en match mer spelad, och på söndagen tar man emot Mora i B-hallen.

Brynäs IF – Örebro HK 10–1 (4–0, 2–1, 4–0)
Skott: 43–15 (13–4, 12–5, 18–6)
Utv: 10–4 (4–0, 4–2, 2–2)