J20: Tennissiffror mot Växjö

Brynäs gjorde en riktigt stark bortamatch mot Växjö på tisdagskvällen och gick segrande från matchen efter att ha gjort mål på vart fjärde skott. Alexander Bjurström blev tvåmålsskytt och Oscar Birgersson gjorde sitt första mål i J20 när laget vann med 6–1.

J20 hade en effektiv match när man ställdes mot hemmalaget Växjö i Växjö Ishall på tisdagen. Man inledde dock matchen lite slarvigt och fick döda av ett boxplay ganska omgående. När den första perioden sedan gått nästan halvvägs så kom det första målet – detta då Linus Udd-Hellgren smög sig in i slottet bakom försvarsspelarna och knackade in pucken i målet.

Växjö jobbade sig dock tillbaka och när Brynäs fick en utvisning för abuse så kom kvitteringen till 1–1 genom hemmalagets Dominik Bokk. Men det var det roligaste Växjö skulle ha i matchen. När den andra perioden inte ens hunnit bli två minuter gammal kunde nämligen Marcus Westfält göra 1–2 från sin position mitt framför kassen.

Mot slutet av perioden fick sedan gästerna chansen att spela fem-mot-tre och man tog väl tillvara på det läget. Alexander Bjurström pricksköt då in 1–3 från den vänstra tekningscirkeln efter en fin passning från Lucas Gustavsson. I den tredje perioden tog Brynäs över matchen helt och hållet, i varje fall målmässigt, och Bjurström passade på att göra sitt andra mål för matchen när det var knappt tio minuter kvar att spela.

Sedan gick det av bara farten för de vitklädda och 00:an Oscar Birgersson fick sätta sitt första mål i J20 när han skickade in 1–5 fint frampelad av Linus Udd-Hellgren och saken var egentligen i hamn för Brynäs i det läget.

Det hindrade dock inte laget att fortsätta göra mål. Spiken i kistan satte David Ojamäe i ett sent powerplay och 1–6 blev resultatet i matchen, där det dock var Växjö som dominerade skottstatistiken. Hela 43–24 vann hemmalaget med och Samuel Ersson stod för imponerande 97,67 i räddningsprocent.

Växjö Lakers HC – Brynäs IF 1–6 (1–1, 0–2, 0–3)
Skott: 43–24 (15–9, 12–9, 16–6)
Utv: 10–10 (4–6, 4–2, 2–2)