J18: Ljungkrantz sänkte Leksand

J18 hade det tufft hemma mot Leksand i premiären av Allsvenskan Södra. Men då klev U16:s Alexander Ljungkrantz fram och med ett hattrick såg han till att Brynäs knep två poäng i rivalmötet, som slutade 5–4 efter straffar.

Tisdagskvällen bjöd på premiär i J18 Allsvenskan Södra och Brynäs tog då emot Leksand i ett rivalmöte från den västra serien. Men det började inte så bra för laget som ju har haft uppehåll över jul och nyår. Gästerna tog nämligen ledningen relativt omgående efter ett friläge som uppkommit i slottet framför Johannes Persson, trots att Brynäs varit bäst i inledningen.

Det tog dock inte allt för lång tid innan Brynäs var tillbaka på banan och Marcus Westfält kunde kvittera till 1–1 när Brynäs spelade powerplay ett par minuter senare. Men glädjen fick inte vara alltför länge i hemmalaget, för Leksand tog tillbaka ledningen ännu en gång genom en styrning sex minuter från pausvilan.

Brynäs spelade sedan upp sig en aning i den andra perioden och U16-spelaren Alexander Ljungkrantz passade på att kvittera till 2–2 när han styrde in skottet från Sebastian Miedema efter sju spelade minuter. Resten av perioden var dock inget vidare från hemmalagets sida och man förlorade skottstatistiken med hela 5–15 i mittenakten.

När laget sedan kände att man hade bättre kontroll på matchen i den tredje perioden så fick man istället ett bakslag. Man drabbades nämligen av två utvisningar samtidigt och i det fem-mot-tre-spelet så kunde Leksand göra 2–3 på Johannes Persson och Brynäs var återigen i underläge.

Det var, trots det, ett Brynäs som aldrig gav upp. I ett fint flygande anfall kvitterade Abbe Broberg till 3–3 när det var tio minuter kvar att spela. Sedan gick det av bara farten för Brynäs och när Emil Lindgren och Alexander Ljungkrantz kom flygande var det bara för den sistnämnde att skicka in pucken snyggt i mål efter en vass passning från Lindgren.

Men några tre poäng blev det inte för Brynäs. Leksand kvitterade till 4–4 knappt två minuter senare och matchen fick avgöras efter full tid. Lagen gick mållösa genom övertidsperioden och det blev straffläggning i Gavlerinken. Där var Brynäs dock vassast och när Marcus Westfält och Alexander Ljungkrantz nätade fick laget med sig extrapoängen.

Alexander Ljungkrantz gjorde det avgörande målet i straffläggningen och gick alltså från matchen med ett hattrick i bagaget.

Brynäs IF – Leksands IF 5–4 (1–2, 1–0, 2–2, 0–0, 1–0)
Skott: 23–33 (8-6, 5–15, 7–9, 2–3, 1–0)
Utv: 12–8 (4–2, 4–2, 4–2, 0–2, 0–0)