J18: Förlust mot Frölunda

Trots en stark förstaperiod så föll J18 hemma mot Frölunda med 1–4 efter att Oskar Kvist gjort det enda Brynäsmålet i Gavlerinken. Frölundas 100%-iga powerplay hade stor del i gästernas seger.

Oskar Kvist gjorde det enda Brynäsmålet på söndagen.

Det blev tufft i Gavlerinken när serieledande Frölunda kom på besök på söndagen. Bortalaget tog ledningen elva minuter in i matchen och trots att Brynäs Oskar Kvist kvitterade några minuter senare så blev det inte mer spännande än så.

Frölunda tog nämligen tillbaka ledningen ett par minuter in på mittenakten och efter det släppte man aldrig matchen ifrån sig. Gästerna var dessutom 100%-iga i sitt powerplayspel i matchen och i de blott två utvisningar som Brynäs drog på sig så small det bägge gångerna.

Och det var 1–3 och 1–4 som satt i just powerplay och Brynäs fick se sig besegrade av ett starkt Göteborgslag. Brynäs får dock en chans att revanschera sig nästkommande helg, då lagen möts igen i Frölundaborg på lördagen.

Brynäs IF – Frölunda HC 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)
Skott: 28–26 (13–2, 6–12, 9–12)
Utv: 4–2 (0–0, 2–2, 2–0)