J18: Brynäs vände och vann – på 11 sekunder

Det var en högintensiv och spännande förstaperiod när Brynäs tog emot HV71 i Allsvenskan Södra. Gästerna tog ledningen redan i den första matchminuten, men Brynäs tog sig tillbaka och vände på matchen – inom loppet av elva (!) sekuder. Hemmalaget vann till slut med 2–1 i en match där samtliga mål kommit under de första 20 minuterna.

I den första av två helgmatcher tog Brynäs emot HV71 i Gavlerinken Arena. Gästerna, som haft det tufft i Allsvenskan, fick en jättebra start på matchen och man fick hål på Albin Mörck i hemmakassen redan efter 27 sekunder – då när Oscar Lilja hittade rätt.

Men det var egentligen det roligaste man skulle ha denna lördag. Mitt i perioden så kunde Gabriel Deutsch kvittera efter en framspelning från Sebastian Sundlöv och hemmalaget fick rejält med vind i seglen. I nästa byte kom nämligen nästa kalldusch för smålänningarna. Bara elva sekunder hann passera innan Victor Barrögård satte 2–1 på Adam Björnlinger och vändningen var ett faktum.

Brynäs spelade därefter bra i sitt försvarsspel och lät inte HV71 komma till speciellt farliga offensiva lägen. Resten av matchen kantades dessutom endast av utvisningar – målen uteblev. Detta gjorde att gästerna tvingades till timeout i slutskedet av matchen och i det läget plockade man också sin målvakt.

Men istället för en kvittering drog man på sig utvisningar för delaying the game och abuse of officials med två sekunder kvar och jakten på poäng avtog i och med det. Brynäs lyckades alltså hålla ifrån och man tog tre poäng i den mycket täta matchen.

Brynäs IF – HV71 2–1 (2–1, 0–0, 0–0)
Skott: 21–19 (4–8, 11–5, 6–6)
Utv: 8–16 (4–2, 2–10, 2–4)