U16: Uddamålsseger i Karlstad

I den näst sista seriematchen styrde U16 bussen till Karlstad för möte med Färjestad. Där tog man sin 24:e seger för säsongen efter ett dramatiskt avslut där matchen slutade 2–3.

Fredagen och lördagen bjöd på de två sista seriematcherna för U16 och den första spelades mot Färjestad i Löfbergs Arena. Där blev det en mållös första period med få skott och istället var det i den andra perioden majoriteten av målen skulle falla.

Då var det Brynäs som var först in i målprotokollet när Simon Hedlund hittade nätmaskorna efter två minuter. Men glädjen varade inte särskilt länge för bara en minut senare så satt kvitteringen genom hemmalagets Jacob Rhodin.

Därefter gick det relativt snabbt igen. Knappt tre minuter hann passera innan Hampus Engman återgav gästerna ledningen med 1–2 och bara en halvminut senare fick man läge att utöka när Färjestad drog på sig en utvisning. Det blev dock inget mål just där, men nästan halvvägs in i matchen kom det istället.

Simon Hedlund gjorde då sitt andra mål för matchen när han gjorde  1–3 och Brynäs hade ett rejält grepp om matchen. Färjestad kröp dock närmare i den tredje perioden när man gjorde 2–3 i numerärt överläge och det blev lite skakigt mot slutet.

Brynäs, med målvakten Hampus Westblom-Ohlin mellan stolparna, höll dock ifrån och tog hem sin 24:e seger i U16 Elit Västra.

Färjestad BK – Brynäs IF 2–3 (0–0, 1–3, 1–0)
Skott: 37–31 (9–4, 9–19, 19–8)
Utv: 6–8 (2–2, 4–2, 0–4)

0–1 (22.06) Simon Hedlund
1–1 (23.10) Jacob Rhodin
1–2 (26.27) Hampus Engman (William Eriksson)
1–3 (32.24) Simon Hedlund (Emil Olsson)
2–3 (53.44) Johan Ekberg (Elias Ås Soussan) PP1