U16: Dubbla segrar mot Forshaga

U16 spelade back-to-back mot Forshaga fredag och lördag. Totalt vann man med 28–3 efter 21–3 och 7–0 i de bägge matcherna. Melvin Yng och Alexander Ljungkrantz utmärkte sig särskilt i matcherna då de svarade för sex respektive fem mål – Ljungkrantz i en och samma match.

Det blev aldrig riktigt spännande när Brynäs gästade Forshaga i Värmland under fredagskvällen och lördagseftermiddagen. Toppen mot botten i en så ojämn serie som U16 Elit Västra brukar sällan bli det och så var garanterat fallet även denna gång.

Fredagen blev tuffast för hemmaspelande Forshaga och man blev hårt ansatta av ett friskt bortalag direkt. Ledningsmålet satte nämligen Tim Alverhag redan efter 33 sekunder och det såg ut att bli en lång kväll i Ängevi Ishall. Men när hemmalagets Johan Olsson kvitterade bara 19 sekunder senare så blev det ändå jämnt, i alla fall en liten stund.

Brynäs tog tillbaka kommandot direkt och när man väl hade tag om matchen så släppte man aldrig ifrån sig den. Den första perioden vann de vitklädda med 8–2 efter att ha bombat fram 32 skott mot målvakten Rickard Carlsson. Och fastän det "bara" blev tre mål insläppta i mittenakten så hade man egentligen ingen chans.

Gästerna öste på matchen ut och med 10 mål i den tredje perioden så var det smått osannolika 21–3 som stod på tavlan efter full tid. När sedan samma lag skulle mötas igen på lördagen så blev det dock en annorlunda matchbild.

Den första perioden blev då mållös och alla de 17 skott som Brynäs fick iväg kunde målvakten Hampus Vallin plocka. Men när Emil Olsson fick hål, då var det kört. Anton Casselstål utökade därefter till 0–2 och i den tredje perioden verkade hemmalaget ha slut på orken.

Brynäs pressade på och fick in fem mål till under de sista 20 minuterna och man tog hem den sista av två matcher med 7–0.

Forshaga IF – Brynäs IF 3–21 (2–8, 0–3, 1–10)
Skott: 17–88 (5–32, 9–22, 3–34)
Utv: 14–2 (6–0, 2–2, 6–0)