J18: Förlust mot Troja/Ljungby

J18 föll borta mot tabelljumbon Troja/Ljungby på lördagseftermiddagen. Hemmalaget tog hem matchen med 4–3 efter att ha varit i ledning så gott som hela matchen.

Lagkapten Sebastian Sundlöv satte kvitteringspucken till 1–1, men J18 föll ändå i Ljungby.

Det har gått lite knackigt i Allsvenskan för J18 den här säsongen och efter tisdagens seger mot Färjestad tog man sig söderut för möten med Troja/Ljungby och Rögle under helgen. Troja/Ljungby stod först på schemat på lördagen och där fick man det tufft redan från början mot tabelljumbon.

Troja/Ljungby tog nämligen ledningen redan innan man spelat fem minuter av matchtiden och Brynäs fick börja jobba tillbaka omgående. Men det hann inte gå allt för lång tid innan man fick chansen i powerplay, och då satt 1–1 från Sebastian Sundlövs klubba.

Den andra perioden blev sedan tung för bortalaget, då Troja/Ljungby gick upp i en 3–1-ledning när halva matchen var spelad. Brynäs kröp närmare när Gabriel Deutsch reducerade till 3–2, men det var ändå hemmalaget som hade kommandot.

I den tredje perioden tickade tiden sedan iväg väldigt snabbt och skotten ville inte leta sig in bakom hemmalagets målvakt, så när Troja/Ljungby satte 4–2 kändes matchen över för Brynäs del. Med 70 sekunder kvar av matchtiden gjorde dock Alexander Ljungkrantz 4–3 och det blev en dramatisk avslutning på matchen.

Hemmaspelande Troja/Ljungby lyckades dock hålla ifrån och Brynäs föll med uddamålet i Ljungby Arena.

IF Troja/Ljungby – Brynäs IF 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)
Skott: 33–23 (12–8, 12–8, 9–7)
Utv: 12–8 (8–6, 0–2, 4–0)