J18: Förlust i Göteborg

Brynäs kämpade tappert borta mot Frölunda, men hemmalagets starka förstaperiod skulle prägla hela matchen i Frölundaborg. Det blev till slut 5–3 efter att Brynäs reducerat i matchens slutminut.

Frölunda fortsätter att vara tuffa för J18 i Allsvenskan. För knappt en vecka sedan förlorade man på hemmaplan med 4–1 och när returmatchen gick i Göteborg så såg det ungefär likadant ut. Brynäs startade förvisso matchen bra och Simon Appelquist kunde även sätta ledningspucken efter sex spelade minuter.

Men det var allt som Brynäs kunde glädjas åt i den första perioden. Frölunda tog över spelet totalt och efter 17–10 i skottstatistik stod det också 3–1 på tavlan sedan hemmalaget vänt med tre raka mål. Appelquist reducerade därefter till 3–2 i den andra perioden, kort efter att Frölunda missat ett straffslag, och det kändes som att Brynäs var med på banan igen.

Men icke. Hemmalaget utökade till 4–2 fyra minuter senare och det var tungt i bortabåset. När Frölunda sedan gjorde 5–2 några minuter in på den tredje perioden så var det så gott som avgjort. I ett sent powerplay reducerade Oskar Kvist till 5–3 men eftersom det bara återstod 31 sekunder av matchen så var det ingen större glädje i det målet.

Gästande Brynäs fick alltså se sig besegrade ännu en gång och tar nya tag mot HV71 på söndagen.

Frölunda HC – Brynäs IF 5–3 (3–1, 1–1, 1–1)
Skott: 51–34 (17–10, 16–14, 18–10)
Utv: 4–4 (0–0, 2–0, 2–4)