J18: Målkalas och straffavgörande i Värmland

När man sammanfattar veckan så är det ett riktigt bra resultat som sticker ut för J18. 8 poäng av 9 möjliga blev det när man besegrade BIK Karlskoga, Grums och Färjestad och laget har tagit sig till en andraplats i tabellen med två matcher kvar att spela. Helgen i Värmland innebar 6–2 mot Grums och en straffseger, 2–1, mot Färjestad.

Efter att ha haft en lite tyngre period i J18 Elit Västra har Brynäs börjat få fart på grejerna igen när man går in på de avslutande matcherna. I helgen stod Grums och Färjestad för motståndet på lördagen respektive söndagen och med styrka från torsdagens vändning mot BIK Karlskoga tog man sig först an Grums i Billerudhallen.

Där gick det lite trögt inledningsvis, men mitt i den första perioden kunde U16-spelaren Rasmus Westerberg kliva fram och göra sitt första mål i J18, vilket betydde 0–1, på pass av Oskar Kvist och Adam Dahlström. Och trots att Grums faktiskt kvitterade i den andra perioden så kunde man bara skaka av sig det och köra vidare. Max Grundel och Jesper Eriksson såg till att det var 1–3 efter två perioder och man behövde egentligen bara knyta ihop säcken i tredje.

Men man gjorde mer än så. Tre kassar till skulle sitta på hemmalagets målvakt och detta inleddes när Rasmus Hemström satte 1–4. Grums reducerade sedan till 2–4, men mer än så skulle det inte bli. Tim Alverhag gjorde 2–5 efter 15.20 och Max Grundel passade därefter på att stänga matchen med sitt andra mål för dagen. Detta betydde 2–6 och det var just det som blev resultatet när Brynäs tog tre poäng.

Mot Färjestad på söndagen blev det riktigt målsnålt när två av topplagen i serien drabbade samman i Löfbergs Arena. Den första perioden gick nämligen helt mållös efter 8–12 i skott och det skulle dröja rätt länge innan matchens första mål skulle falla. Detta kom när Oskar Kvist gjorde 0–1 i powerplay och Brynäs hade fått en helt annan start än när man mötte Färjestad i Gavlerinken.

Man fick dock inte ha kvar glädjen hela matchtiden ut. Tre minuter in på den tredje perioden kunde hemmalaget kvittera till 1–1 och det var åter helt jämnt i matchen. Detta resultat stod sig också över 60 minuter och man fick snällt dela på poängen. När sedan övertidsperioden också blev mållös så fick man ta till straffläggning. Där var Brynäs vassast och tidigare målskytten Oskar Kvist satte avgörandet när man hade gått till suddenstraffar, vilket gav Brynäs två sköna poäng.

Grums IK – Brynäs IF 2–6 (0–1, 1–2, 1–3)
Skott: 26–41 (10–10, 6–20, 10–11)
Utv: 4–6 (0–2, 4–2, 0–2)