J20: Skön vändning i första träningsmatchen

J20 tog en härlig seger när man tog emot IFK Helsingfors i säsongens första match på torsdagseftermiddagen. Träningsmatchen slutade 4–3 efter bland annat två mål av Albin Kedbrant.

Efter bara tre pass på is tillsammans klev Brynäs rakt in i hetluften när man tog emot IFK Helsingfors på torsdagseftermiddagen. En klubb som det historiskt sett varit svårt att vinna mot på juniornivå visade sig också bli tuffa när matchen drog igång.

Gästerna, som tränat i lite drygt en månad och spelat ett par matcher redan, drog nämligen igång i ett rasande tempo och innan matchen ens blivit två minuter gammal så satt 0-1 bakom hemmamålvakten Tobias Forsgren. Helsingfors trummade därefter på i samma tempo och mitt i perioden kom även 0–2 på ett passivt hemmalag.

Men i pausen mellan den första och andra perioden tog sig Brynäs i kragen och när domaren släppte pucken så var det ett helt annat lag som stod på banan. Viljan och farten kom helt plötsligt fram och man pressade sina motståndare till fler och fler misstag.

– Det var inte mycket som var bra i den första perioden, men jag tycker vi höjer oss rätt rejält resten av matchen, säger forwarden Albin Kedbrant.

– Jag tror att jämnheten kommer att komma ju mer vi spelar också.

Så till slut kom också den där reduceringen som Brynäs hade väntat på. Kedjan med Adrian Elefalk, Samuel Solem och Albin Kedbrant tog sig in i den offensiva zonen i rasande fart och när bortamålvakten tjuvade åt ena hållet kunde den sistnämnde distinkt sätta pucken i nätmaskorna.

Brynäs ångade sedan på rejält och endast sex minuter hann passera innan Pontus Andersson kvitterade till 2–2, bara en minut innan pausvilan. Där och då kändes det också som att hemmalaget tagit över kommandot rejält, trots att Helsingfors fortsatt hade ledningen i skottstatistiken.

Det blev sedan en tredjeperiod som stod och vägde en hel del. Bägge lagen skapade chanser och det var ovisst vart matchen var på väg någonstans. Men när en Helsingforsspelare kastade klubban i ett försök att försvara en målchans så fick Brynäs med sig en straff efter 6.26. Den tog tidigare målskytten Albin Kedbrant hand om och 3–2 satt som en smäck i krysset.

– Jag hade inte bestämt mig vad jag skulle göra innan, men jag tyckte att krysset såg rätt ledigt ut så det fick bli där, säger Kedbrant.

Då kändes det som att Brynäs hade matchen i sin famn, när man lyckats både hämta upp och vända, men när då finnarna började spela lite mer som i den första perioden så kom man igenom och kunde kvittera till 3–3 med mindre än tio minuter kvar av ordinarie tid.

Brynäs hade dock ingen lust att spela någon sudden death i säsongens första träningsmatch och när klockan stod på 55.21 flippade Max Miller in 4–3 bakom bortamålvakten Henrik Tikkanen. Laget lyckades sedan stänga till bakåt och det blev en skön seger i Gavlerinken.

– Det känns jättebra, det är jävligt kul att vara igång nu, säger Albin Kedbrant.

– Vårt lag har mycket potential och jag ser att vi har mycket samanhållning från tidigare år vi har spelat tillsammans.

Brynäs IF – IFK Helsingfors 4–3 (0–2, 2–0, 2–1)
Skott: 22–32 (5–11, 9–10, 8–11)
Utv: 12–4 (4–2, 4–0, 4–2)

0–1 (1.29) Noel Pietilä (Otto Etelätalo, Eppu Karuvaara)
0–2 (10.08) Konsta Hirvonen (Julius Janhonen, Terry And)
1–2 (32.09) Albin Kedbrant
2–2 (38.47) Pontus Andersson
3–2 (6.26) Albin Kedbrant STR
3–3 (50.37) Axel Rindell (Matias Lentämäki)
4–3 (55.21) Max Miller (Emil Lindgren, Oskar Kvist)