J20: Andra raka segern på försäsongen

Det blev seger för J20 i försäsongens andra match i Gavlerinken. När Timrå kom på besök var det den första perioden som blev avgörande, då Brynäs gjorde sina bägge mål just då, och målvakten Viktor Sohlborg fick hålla nollan i återkomsten till Brynäs.

J20 har fått en pangstart på årets försäsong. Efter torsdagens vändning mot Helsingfors tog man på fredagen emot ett mer bekant motstånd – nämligen Timrå IK. Här skiftade man även målvakter och Viktor Sohlborg fick komma in och spela sin första Brynäsmatch sedan tiden i U16.

Sohlborg gjorde det också bra mellan stolparna och verkade så gott som omutbar för dagen. Med den säkerheten bakåt så var det bara för utespelarna att ånga på framåt – och som man gjorde det. Kedjan med Adrian Elefalk, Albin Kedbrant och Samuel Solem fortsatte att leverera och Solem kunde fint sätta 1–0 när laget endast spelat 16 sekunder av sitt första powerplay.

Brynäs fortsatte sedan i samma tempo och nästan exakt fem minuter senare skrinnade J18-spelaren Jesper Eriksson fram och gjorde 2–0 utan assistans, vilket lämnade bortalaget lite i chock inför den andra perioden. Och som att inte det vore nog så körde Brynäs gasen i botten när pucken släpptes och man hade utan problem kunnat göra två mål till under mittenaktens första minuter.

Men några fler mål blev det faktiskt inte i denna match. Målvakterna stängde båda två igen helt de resterande 40 minuterna och de två målen från den första perioden blev avgörande när Brynäs tog sin andra raka seger.

Brynäs IF – Timrå IK 2–0 (2–0, 0–0, 0–0)
Skott: 26–36 (6–13, 17–13, 3–10)
Utv: 12–10 (4–2, 2–4, 6–4)

1–0 (12.56) Samuel Solem (Adrian Elefalk, Albin Kedbrant)
2–0 (17.59) Jesper Eriksson