J18: Tung tredjeperiod sänkte Brynäs

I en mycket svängig match med hela nio mål var det till slut finska TPS Åbo som segrade när man mötte Brynäs på försäsongen. 3–6 blev slutresultatet efter en mycket tung tredjeperiod för hemmaspelande Brynäs.

Söndagen innebar ny träningsmatch för J18 och det var TPS Åbo från Finland som stod för motståndet i Gavlerinken. Där blev det en mycket tät tillställning till en början och den första perioden höll dessutom på att gå mållös. Men gästerna österifrån hade andra planer och när klockan stod på 19.03 gjorde man matchens första mål på Albin Mörck.

Brynäs spelade dock upp sig direkt i den andra perioden och efter korta 2.58 kunde Max Grundel snyggt kvittera på pass av Alexander Ljungkrantz. Laget ökade sedan takten än mer och knappt fyra minuter senare kom också ledningsmålet från Anton Casselstål.

Den andra perioden skulle också bli den målrikaste för kort därefter kunde TPS kvittera när man spelade numerärt överläge. Och när Brynäs sedan drog på sig ytterligare utvisningar såg det ut som att bortalaget skulle ta tillbaka sin ledning, men så blev det icke. Istället snodde Oskar Kvist åt sig pucken och 11.23 in på mittenakten satte han 3–2-målet i boxplay.

TPS var dock på hugget i matchen och direkt på nästa tekning kom man tillbaka och kvitterade till 3–3, vilket också var resultatet efter två perioder. Därmed förväntade man sig en lika jämn tredjeperiod mellan lagen – men så blev det inte. Brynäs tappade mycket av sitt spel och när gästerna då satte press kunde man till synes enkelt göra mål både en och två gånger under periodens första fem minuter.

När klockan sedan stod på 7.37 kom också 3–6 och Brynäs hade det riktigt svårt i egen zon. Och trots att man skapade en hel del lägen framåt så ville inte TPS-målvakten släppa fler puckar förbi sig, vilket gjorde att matchen slutade just 3–6.

Brynäs IF – TPS Åbo 3–6 (0–1, 3–2, 0–3)
Skott: 34-44 (8–14, 12–19, 11–11)
Utv: 14–12 (2–4, 6–6, 6–2)

0–1 (19.03) Väinö Sirilä (Kasperi Lehtinen)
1–1 (22.58) Max Grundel (Alexander Ljungkrantz)
2–1 (26.43) Anton Casselstål (Tim Alverhag, Rasmus Hemström)
2–2 (28.26) Riko Uusikartano (Jan Shikera) PP1
3–2 (31.23) Oskar Kvist SH1