U16: Tvåsiffrigt i premiären

U16 gjorde det man skulle och lite till när Leksand kom till Gavlerinken för match. Hela 10–1 blev det i premiären och man fick med sig tre sköna poäng efter att både Melvin Yng och Hugo Sjölander blivit tvåmålsskyttar.

Onsdagskvällen bjöd på U16-premiär för Brynäs och det var dalmasarna Leksand som stod för motståndet i Gavlerinken Arena. Men något spännande derbymöte skulle det inte bli. Brynäs började nämligen i ett rasande tempo och när matchen hade tickat iväg strax över två minuter började man också göra mål.

Hemmalagets Melvin Yng var även den som var mest på hugget i inledningen och inom loppet av 34 sekunder hade han gjort både 1–0 och 2–0 på gästernas målvakt Hampus Westblom-Ohlin. Och det slutade inte där. Leksand fick försvara sig större delen av den första perioden och även Simon Hedlund och Emil Olsson hittade nätmaskorna innan perioden nådde sitt slut, vilket gav 4–0 efter den första perioden.

Den andra perioden blev aningen lugnare, i alla fall målmässigt, när Brynäs gjorde två, genom Anton Casselstål och Hugo Sjölander. Och trots att Leksand svarade med ett reduceringsmål var det ändå en komfortabel ledning för hemmalaget inför den avslutande perioden.

Där var man dock mer på hugget, som i inledningen, och Hampus Engman inledde perioden med att göra 7–1 efter 5.22. Efter det la man i en högre växel och Linus Åkerson kunde utöka till 8–1 cirka en och en halv minut senare. När Brynäs sedan fick sätta sig i utvisningsbåset för en slashing var det nog många som trodde på ännu en reducering för Leksand – men icke. Max Grundel snodde istället åt sig pucken och satte 9–1 i numerärt underläge.

Brynäs strödde sedan ännu mer salt i såren när man avslutade med ett powerplaymål fram till 10–1 signerat Hugo Sjölander, och det blev också slutresultatet i en mycket målrik premiärmatch.

Brynäs IF – Leksands IF 10–1 (4-0, 2-1, 4-0)
Skott: 48-21 (18-10, 13-8, 17-3)
Utv: 35-31 (2-0, 4-0, 29-31)