J20: Förlust på hemmaplan

Det skulle bli en målsnål tillställning i Gavlerinken på lördagseftermiddagen. Hemmalaget tog ledningen efter ett snygg mål av Alexander Bjurström men gästerna vände och vann med 1-2 efter tre spelade perioder.

Inget av lagen fick till något vidare spel i den första akten. Utvisningarna avlöste varandra och att det fortfarande stod 0-0 på tavlan efter tjugo spelade minuter kunde vi tacka Samuel Ersson i Brynäsmålet för. Han stod för ett par fina räddningar i de numerära underlägena.

Brynäs fick inleda den andra perioden i spel fem mot fyra två gånger om, men pucken ville inte förrän Marcus Westfält kunde spela en fri Alexander Bjurström som snyggt skickade in ledningsmålet till 1-0 i slutet av perioden.

Västerås var det lag som skulle inleda med mest energi i tredje. De kvitterade och tog ledningen inom loppet av 1,5 minut och där fick hemmalaget se sig besegrade trots att man i slutet av perioden tog ut målvakten. Returmatch väntar redan imorgon i Västerås kl 16.00.