J20: Derbyseger i premiären

Säsongspremiär och derby i en och samma match – ja det var det som stod på menyn på onsdagskvällen i Gavlerinken. Brynäs derbysegrade till slut och man tog hem sin första trepoängare för säsongen efter 4–1 mot Leksand.

Premiärkvällen i SuperElit Norra bjöd på derby i form av Brynäs mot Leksand och det var i Gavlerinken man skulle spela om säsongens första poäng. Då rivstartade hemmaspelande Brynäs rejält och redan efter 59 sekunder kunde lagkapten Adam Hirsch sätta 1–0 på pass av David Ojamäe och man fick exakt den start man ville ha mot dalmasarna.

Därefter gick tempot upp i matchen, men inga fler mål föll i den första perioden. Där slutade skotten också 6–8, fördel gästerna, och det var inte allt för långt ifrån ett likaläge. Men i mittenakten gasade Brynäs på rejält, ännu en gång, och på ett friläge kunde Pontus Andersson sätta 2–0 på gästernas målvakt Jonas Arntzen.

Detta följde sedan Marcus Westfält upp med 3–0 inte ens en minut senare och efter att hemmalaget tagit över mer och mer tvingades gästerna ta timeout. Denna gav sedan resultat och Leksand lyckades till slut reducera till 3–1 på Samuel Ersson i hemmakassen.

Men Brynäs höll sig lugna resten av matchen och trots ett par vassa skott från Leksingarna så stod Samuel Ersson stabilt mellan stolparna. När sedan också backtalangen Adam Boqvist bombade in 4–1 från slottet var det så gott som över. Den tredje perioden kantades sedan av utvisningar, men 4–1 stod sig hela vägen in i mål och Brynäs tog hem sin första trepoängare för säsongen 17/18.

Brynäs IF – Leksands IF 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)
Skott: 28–19 (6–8, 15–6, 7–5)
Utv: 8–12 (4–4, 0–2, 4–6)