J20: Tung förlust i Skellefteå

J20 hade en tuff dag när man ställdes mot Skellefteå på bortaplan. Hemmalaget körde full gas och kunde till slut vinna med 6–1 efter att Max Lundén blivit ende målskytt för Brynäs. Laget får nu tagga om inför söndagens match mot Luleå.

Max Lundén blev ende målskytt för Brynäs borta mot Skellefteå.

Bortamatchen mot Skellefteå på lördagsförmiddagen gick inte alls som man hade planerat i Brynäs. Man fick nämligen värsta tänkbara start när hemmalaget tog ledningen efter bara 56 sekunder och när 2–0 kom knappt 45 sekunder senare blev uppförsbacken lång för de vitklädda.

Brantare skulle backen också bli i Västerbotten, för hemmalaget fortsatte i sitt höga tempo och efter två spelade perioder var det hela 5–0 på tavlan, trots en relativt jämn skottstatistik lagen emellan. Max Lundén kunde till slut spräcka Skellefteås nolla, då han gjorde 5–1 fem minuter in på den tredje perioden, men det var allt Brynäs kunde mäkta med denna dag.

Skellefteå avslutade målskyttet med 6–1 när det återstod åtta minuter av matchen och det blev aldrig någon spännande match i Skellefteå Kraft Arena. Bryns får nu ladda om inför söndagens match mot Luleå, då man hoppas få revansch från då lagen möttes i Gavlerinken tidigare under hösten.

Skellefteå AIK – Brynäs IF 6–1 (3–0, 2–0, 1–1)
Skott: 36–34 (13–10, 12–8, 11–16)
Utv: 10–8 (4–4, 6–0, 0–4)