J18: Förlust i seriefinalen

Det blev en riktig Black Saturday för Brynäs juniorlag. Inte heller J18 kunde vinna sin match, mot Färjestad, och det blev 3–6 i Gavlerinken efter två mål av Simon Appelquist.

Seriefinalen i J18 Elit Västra hade allt man vill ha av en sådan match; heta känslor, högt tempo och tufft spel. För det var precis det man fick se i Gavlerinken Arena när Brynäs och Färjestad drabbade samman. Lagen har fightats om förstaplatsen hela hösten och inför lördagens match var det Brynäs som stod på toppen.

Man började också matchen bra och genom en fin soloprestation i den första periodens andra halva kunde Simon Appelquist ge hemmalget ledningen med 1–0. Men Färjestad var snabba att replikera och i nästkommande powerplayspel var det 1–1 på tavlan.

Brynäs växlade sedan upp i den andra perioden och man pressade på hårt mot gästernas kasse i inledningen. När man sedan fick en egen chans i powerplay så kunde Axel Westlund snyggt skicka in 2–1 bakom bortamålvakten. Men efter det målet så tog Färjestad över matchen mer och mer och inom loppet av 33 sekunder hade man både kvitterat och tagit ledningen för första gången.

När den andra perioden sedan var färdigspelad stod det 2–5 på tavlan och Brynäs hade mycket att prata igenom i periodpausen. Men när man kom ut till den tredje perioden så var det som att spelet gick i stå. Man hade svårt att skicka in puckarna på kassen och Färjestad fick lägen mot Albin Mörck flertalet gånger. När klockan stod på 17.20 kunde förvisso Simon Appelquist reducera till 3–5 i spel sex-mot-fyra, men närmre än så kom man inte denna dag.

När man plockade ut Mörck i båset ännu en gång så fick gästerna tag i pucken och punkterade matchen med 3–6 i tom kasse. Färjestad tog därmed tillbaka serieledningen från Brynäs och innehar den nu med två poängs marginal.

Brynäs IF – Färjestads BK 3–6 (1–1, 1–4, 1–1)
Skott: 27–28 (7–9, 12–13, 8–6)
Utv: 10–14 (2–0, 2–6, 6–8)