J20: Timrå slog ut Brynäs

Brynäs är utslagna ur JSM-slutspelet efter att ha förlorat två raka matcher mot Timrå i åttondelsfinalen. På fredagen blev det förlust med 5–2 i NHK Arena efter att hemmalaget öppnat starkt med bland annat ett mål i boxplay tidigt i matchen.

Efter att ha haft en tuff match hemma mot Timrå på onsdagskvällen styrdes J20:s buss norrut för returmatchen i åttondelsfinalen på fredagseftermiddagen. Där gick det dock åter tungt för bortalaget, som i ett tidigt powerplay fick släppa in matchens första mål efter att Timrås Anton Kalte kommit på ett friläge.

Denna ledning utökade sedan förre Brynäsaren Jens Lööke efter 9.50 och Timrå såg lika starka ut som man gjort även i onsdagens match i Gavlerinken. När man sedan också utökade till 3–0 och 4–0 i den andra perioden kändes det som att det var en väldigt tung uppförsbacke för bortalaget att ta sig upp för.

Brynäs kom dock tillbaka en aning och genom Adam Hirsch kunde man reducera till 4–1 bara 34 sekunder efter Timrås senaste mål, och man fick en viss känning. När sedan också 4–2 kom, i boxplay, från Johannes Kinnvall i den tredje perioden väcktes nytt hopp hos gästerna.

Men Timrå tänkte inte ge ifrån sig sin ledning denna kväll och med nio minuter kvar kunde William Erenrot fastställa slutresultatet 5–2 på Oliver Dackell. Detta innebär alltså att Brynäs är utslagna efter två raka förluster mot Timrå.

Timrå IK – Brynäs IF 5–2 (2–0, 2–1, 1–1)
Skott: 31–32 (10–11, 14–9, 7–12)
Utv: 10–10 (4–0, 4–6, 2–4)