J20: Förlust i premiären

J20 föll hemma mot Luleå i premiären av Topp 10. Luleå avgjorde sent i den tredje perioden och det blev till slut 1–3 i Gavlerinken.

Efter seriesegern i SuperElit Norra var det ett taggat Brynäs som tog emot Luleå i Topp 10:s första omgång på lördagsförmiddagen. Man fick också en kanonstart på matchen, då Gabriel Seger kunde skicka in 1–0 redan efter 2.07. Men efter det blev det tuffare för hemmalaget och Luleå kröp allt närmare i matchen.

I uppstarten av den andra perioden pressade gästerna på rejält och Brynäs tvingades till en timeout. Men trots flertalet chanser så kunde inte Brynäs få in det där välbehövliga andra målet. Istället utnyttjade Luleå ett sent powerplay och med bara fyra sekunder kvar av mittenakten kvitterade man till 1–1.

När det sedan hade gått 19 minuter av den tredje perioden såg det ut som att lagen skulle få göra upp om extrapoängen i sudden death. Luleå hade dock andra planer och med 55 sekunder kvar av ordinarie tid kom 1–2 på Oliver Dackell. Brynäs hade då inget annat val än att plocka ut målvakten för en extra utespelare, och då kunde Luleå punktera matchen med 1–3 i tom kasse.

Brynäs IF – Luleå HF 1–3 (1–0, 0–1, 0–2)
Skott: 32–43 (6–10, 16–16, 10–17)
Utv: 6–2 (4–2, 2–0, 0–0)