J20: En poäng mot Leksand

Det blev förlust mot rivalerna Leksand för J20 på onsdagskvällen. Trots en tvåmålsledning inför den tredje perioden kunde gästerna komma ikapp och det blev till slut 2–3 efter straffläggning.

Topp 10-serien har varit tuff för Brynäs så här långt och man har endast plockat en trepoängare så här efter nyår. På onsdagen kom Leksand på besök till Gavlerinken och det såg bra ut till en början för hemmalaget. Man fick nämligen en riktigt bra start när Pontus Edman skickade in 1–0 på pass av Manne Mattisson och Johannes Kinnvall – detta under en period där Brynäs också vann skotten med hela 12–3.

I uppstarten av den andra perioden ökade sedan Alexander Bjurström på till 2–0 och med en tvåmålsledning på tavlan inför avslutningen såg det riktigt bra ut för hemmalaget. Men gästande Leksand gav aldrig upp i matchen. Den tredje perioden vann dalmasarna med 2–0 och lagen fick snällt dela poängen och spela övertid för den tredje.

Någon poäng delades dock inte ut i sudden death och det blev till slut straffar som avgjorde. Där drog Leksand det längsta strået och avgjorde när lagen fick skjuta suddenstraffar. Brynäs tog därmed en poäng i matchen och har det fortsatt tufft med poängen i serien.

Brynäs IF – Leksands IF 2–3 (1–0, 1–0, 0–2, 0–0, 0–1)
Skott: 36–25 (12–3, 11–9, 11–11, 2–1, 0–1)
Utv: 8–8 (2–2, 4–2, 2–4, 0–0, 0–0)