J18: Seger i Örnsköldsvik

Brynäs tog hem en skön seger i första matchen på helgens Norrlandstur. Både Linus Udd-Hellgren och Albin Kedbrant svarade för två mål i matchen mot Modo, som Brynäs vann med 6–3.

Det var en svängig match som utspelade sig mellan Modo och Brynäs i Modohallen i Örnsköldsvik på lördagen. Hemmalaget tog först ledningen knappa tre minuter in i den första perioden, men Brynäs jobbade sig tillbaka och kunde kvittera genom Adam Bäckehag bara fyra minuter senare.

Lagen följdes också åt på detta sätt genom två perioder, trots att Brynäs chockstartade mittenakten med att göra två mål på 24 sekunder. Dessa betydde 1–2 och 1–3 och kom från Linus Udd-Hellgren samt Max Lundén. Men Modo kom alltså tillbaka in i matchen och efter både en reducering och kvittering var det åter helt jämnt inför den avslutande perioden.

Där var det dock Brynäs som hade det mesta och man fick också utdelning på sina skott. Albin Kedbrant svarade ensam för att två av skotten gick i mål när han gjorde 3–4 och 3–5 inom loppet av elva minuter och när Modo sedan drog på sig en utvisning mot slutet kunde också Linus Udd-Hellgren bli tvåmålsskytt när han satte 3–6.

Eftersom det inte hände någonting mer i protokollet efter lagkaptenens andra kasse kunde Brynäs gå från matchen med tre sköna poäng.

Modo Hockey – Brynäs IF 3–6 (1–1, 2–2, 0–3)
Skott: 34–27 (12–7, 15–7, 7–13)
Utv: 8–4 (4–0, 0–2, 4–2)