J20: Förlust i Övik

I den första av två matcher på norrlandsturnén föll J20 med 6–3 mot Modo. Efter en tuff start kom man aldrig riktigt rätt i matchen, trots reduceringar flera gånger om. På söndagen har man chans att ta revansch mot Luleå.

Brynäs fick en tuff start på bortamatchen mot Modo i Fjällräven Center och efter att ha hamnat i 2–0-underläge efter 3.15 tog man en timeout för att få ordning på spelet. Tre minuter senare verkade man också vakna till när Marcus Ersson reduerade till 2–1, men det var egentligen Modos match hela vägen.

Hemmalaget utökade till 3–1 innan den första perioden var färdigspelad och när det sedan återstod knappa 50 sekunder av mittenakten gjorde man också 4–1 efter att Brynäs haft dubbla lägen att krypa närmare i powerplay.

Den tredje perioden blev sedan målrik med fyra mål totalt och Adam Hirsch passade då på att sätta matchens enda powerplaymål fram till 4–2. Men Modo var verkligen starka denna lördag och man tog till slut hem matchen med 6–3 efter ett sista mål i tom kasse.

Modo Hockey – Brynäs IF 6–3 (3–1, 1–0, 2–2)
Skott: 36–35 (10–11, 14–14, 12–10)
Utv: 8–8 (2–0, 4–2, 2–6)