J18: Brynäs nollade Västerås

J18 gjorde en bra match borta mot Västerås och efter två mål av Gabriel Deutsch samt en hållen nolla från Johannes Persson kunde man till slut vinna med 4–0.

Brynäs fick en riktigt bra start på bortamatchen mot Västerås på söndagseftermiddagen. Redan innan matchen hade blivit en minut gammal så kom det första målet när Gabriel Deutsch satte 0–1 på pass av Sebastian Sundlöv och Emil Lindgren. Därefter gick spelet lite fram och tillbaka en stund men det var Brynäs som ändå hade kommandot.

När hemmalaget sedan åkte ut för en crosschecking mitt i perioden så kunde Jesper Eriksson utöka bortaledningen till 0–2 efter att ha blivit serverad en fin passning i det numerära överläget. Matchen gick sedan igenom en mållös andraperiod trots att lagen skickade iväg 23 skott totalt tillsammans och målgörandet började igen i tredje.

Där hann det bara gå 1.09 innan Gabriel Deutsch blev tvåmålsskytt efter att ha gjort 0–3 och Brynäs hade definitivt kontroll på matchen i det läget. När backen Marcus Uusitalo sedan gjorde 0–4 några minuter senare så var matchen så gott som klar.

Bortalaget spelade även bra i de boxplay man fick emot sig och genom ett bra defensivt spel fick Johannes Persson också hålla nollan när han räddade alla 29 skott han fick emot sig.

VIK Västerås HK – Brynäs IF 0–4 (0–2, 0–0, 0–2)
Skott: 29–39 (3–12, 13–10, 13–17)
Utv: 8–8 (2–2, 2–4, 4–2)