U16: Örebro vann i Gavlerinken

Det blev en jobbig tredjeperiod för U16 när man tog emot Örebro. Gästerna gjorde hela fyra mål under avslutningsperioden och tog där hem matchen.

En bekymrad huvudtränare.

Brynäs fick dock en smakstart på hemmamatchen mot Örebro under torsdagskvällen. Abbe Broberg nätade inte bara en, utan två gånger inom loppet av sju sekunder i den första perioden och Brynäs hade stabila 2–0 i pausvilan. Men där hände det någonting med gästerna, som vaknade till och kom ut starkare i mittenakten.

Det gjorde att det var lika vid 2–2 efter två spelade perioder, men i tredje hände det som skulle avgöra allt. 2.45 och 3.06 in på perioden gjorde Örebro 2–3 och 2–4, och Brynäs tvingades till en timeout. Tyvärr räckte inte det för att väcka hemmalaget och gästerna kunde utöka till 2–5 när man fick spela powerplay mot slutet av matchen.

Därefter kom även 2–6 med mindre än två minuter kvar att spela och när Brynäs inte fick till någonting framåt så blev det Örebro som gick segrande och fick med sig tre poäng från matchen.

Brynäs IF – Örebro HK 2–6 (2–0, 0–2, 0–4)
Skott: 32–42 (11–15, 10–12, 11–15)
Utv: 8–10 (2–2, 4–6, 2–2)