U16: En poäng i Örebro

U16 hade det riktigt tufft till en början borta mot Örebro. Trots att man kvitterade två gånger om så drog hemmalaget ifrån rejält efter cirka halva matchen och det var nog ingen som trodde på annat än en hemmaseger.

Där började dock upphämtningen från Brynäs sida. Efter att man kvitterat till både 1–1 och 2–2 genom Oliver Lööf och Victor Barrögård gick Örebro ifrån till hela 5–2 när man hade spelat cirka tolv minuter av den andra perioden. Då tog också Brynäs en timeout, men det var ingenting som hände framåt i just den andra perioden.

Detta kom istället i uppstarten av den tredje. Med mål i den fjärde, åttonde och elfte minuten från Filip Ek, Noël Lengstam och Viktor Persson hade Brynäs hämtat ikapp till 5–5 och man hade dessutom bud på mer i den tredje perioden. Men just 5–5 stod sig ordinarie matchtid ut och det var även samma resultat efter fem minuters sudden death.

Därför fick man avgöra matchen på straffar och där var det Örebro som drog det längsta strået när deras Elias Ekström var den enda som gjorde mål under straffläggningen. Brynäs fick därmed med sig en poäng från matchen, någonting man kan vara nöjda med i och med den starka upphämtningen.

Örebro HK – Brynäs IF 6–5 (4–2, 1–0, 0–3, 0–0, 1–0)
Skott: 46–34 (19–11, 12–9, 8–11, 6–3, 1–0)
Utv: 16–14 (6–6, 10–8, 0–0, 0–0, 0–0)