J20: Härlig vändning mot Timrå

Med sex raka vinster i bagaget tog Brynäs emot Timrå i Gavlerinkens B-hall på lördagen. Gästerna hade ledningen efter den första perioden, men sedan la Brynäs i en högre växel och vände på steken i mittenakten.

Timrås ledningsmål, som gjordes av William Erenrot, kom när knappa två minuter återstod av den första perioden och det kom efter att lagen spelat en vild hawaiihockey i flertalet minuter. I en av alla spelvändningar kom därför 0–1 ganska logiskt med 17.50 på klockan och hemmalaget fick tagga om rejält inför den andra perioden.

Där kom man också igång väldigt snabbt och redan efter 1.21 kvitterade kapten Erik Broman snyggt på pass av Linus Ölund. Timrå drog därefter på sig en utvisning för tripping och trots att man klarade det numerära underläget så var det inte säkert för det. Kort efter att Timrå blivit fulltaliga serverade Adam Hirsch Casper Evertsson med en suverän passning, och Evertsson kunde då göra 2–1 på Oscar Haeggström i Timråkassen.

När det sedan var 31 sekunder kvar av den andra perioden lyfte Manne Mattisson in en backhand i målet och 3–1 samt en härlig vändning var ett faktum. Den tredje perioden präglades sedan av utvisningar och trots att Timrå kämpade offensivt och skickade iväg puckar mot Samuel Ersson i Brynäskassen var det inga fler som tog sig förbi den stabile målvakten.

Timrå plockade till slut ut målvakten i båset i slutminuterna och försökte med en extra utespelare, men Brynäs höll tätt bakåt och tog sin sjunde raka seger i SuperElit Norra.

Brynäs IF – Timrå IK 3–1 (0–1, 3–0, 0–0)
Skott: 35–29 (11–9, 16–8, 8–12)
Utv: 6–10 (0–2, 2–2, 4–6)